Helg, heliga helg

Helgerna är så viktiga nu, när jag och Klas inte kan ses någonting under veckorna. Då gäller det att passa på att göra helgerna mysiga. Han kom hem lite tidigare i fredags och då gjorde vi smarr-våfflor med löjrom, hackad rödlök och gräddfil. De var så goda att vi käkade de som blev över till frukost följande dag. Vi kikade lite på Lasermannen, adaptionen av Gellert Tamas bok. Jättebra! Vi har sett halva, resten tar vi nästa fredag tror jag. Lördag avnjöts i Louise och Marcus sällskap på Hansson's och sedan åt vi kräftor och annat gott på kvällen. Krille var också med.
Söndag var det underbart väder och vi åkte till Karlsviksbadet med Thomas och Tessi. Helt underbart där! Det bästa var att de hade två ....hur ska jag beskriva dem... "uppblåsbara kullar" som vi kunde studsa på. Vi blev som barn på nytt, hur kul som helst! Tyvärr lyckades jag göra illa mig lite bakom ryggen..... det är farligt att tro att man är femton och vigulant igen....

Igår åkte jag till Kronogård med lärarkollegiet. Vi har konfererat, ätit gott, badat bastu och simmat i sjön. Nya arbetskompisarna verkar toppen, det känns kul! Nu sitter jag hemma och planerar lite..... mycket jobb nu.....  på måndag kommer eleverna. Och snart är det helg igen...eller snart och snart...men...det är ju i alla fall tisdag! ;)

Lillgumman


Dagen har varit bra, men jag har varit otroligt trött. Nattsuddade lite igår. Har sett en massa franska filmer av Francois Ozon de senaste tre dagarna (Nätterna) . Lite knepiga, men bra filmer. Idag åkte jag med mamma och syster till Noliamässan. Det var skoj att gå runt och kika, men otroligt VARMT......  Provsmakade allt jag kom åt, låtsades som om jag skulle köpa en shiatsumassagepryl för att få en stunds massage och avkoppling, åt den obligatoriska friterade camemberten med hjortronsylt...ja, och sen blev det ju en del inköp också.
1: En surströmmingsost. Jojo, det finns sån!
2: Ett ljus som ser ut som en ros
3: Mallaxlimpa...mmmmums, världens smakrikaste limpa!
4:Hälsoprylar, mumbojumbo.

Annars så arbetar jag mest och kollar på friidrott den här veckan. I morgon måste jag komma ihåg att söka tjänstledigt och att ringa lite samtal. Här kommer en bild på min solstråle. Hon är egentligen för stor för träskålen nu, men hon envisas med att ligga där timmar i sträck. Fakir-kisse?Lillgumman


Skicka in ett foto, vem är DU lik???


Du har väl testat
www.myheritage.com? Där skickar man in ett foto och sen scannar de av ens ansiktsdrag och man får höra vilken celebritet man är lik. Jag och Lisa garvade som tusan när vi skickade in ett foto på henne och hon var lik nån amerikan med skägg. Någon som jag ibland får höra att jag är lik är Nina Persson från The Cardigans. Eller Kirsten Dunst från Spiderman. Fick en träff på henne med fotot nedan.


Ninisninapersson
Nästa foto liknade kirsten, Charlize och Naomi watts.
riktiga naominaomiikirstancharlize

Vem är Klas lik?


Älsklingen är till 76% lik Jason Biggs och Jensen Ackles.
jensenjason biggsklasen

Eller någon som heter Kian, på nästa foto.

 klassekändisKian

Vem är jag lik?

delta

Jag surfade in på www.myheritage.com där man kan skicka in en ansiktsbild och få veta vilken kändis man är lik. Jag liknar tydligen en tjej som heter Delta Goodrem till 83 %. Vad är hon känd för??? Jag tyckte inte att det var så jättelikt. Ska testa med nån mer bild!

Till 80% lik Jessica Alba, waow! ;) jag i bilenJessica

Och Anna Paquin annapaquinlinnejenny till 80 %. Det är hon i X-men, visst? Ha ha, det här var ju skoj! Måste testa Klas eller någon av mina vänner också!

Helgen

Klas kom hem ganska sent på fredagkväll och då hade jag gjort en mysmiddag åt oss med avokado - och räktartar till förrätt och sedan åt vi kräftor och annat mums. Finns det nåt godare än sommarmat, som kräftor och surströmming??? Han har haft en bra vecka nere i Stockholm och hunnit bekanta sig med sina kursare. Om ett år är han kapten. Det kommer att gå fort! Vi har mest varit i Bredåker helaste helgen. Snickrat och laserat och trixat med ritningar. Mamma och pappa ska bygga ut sitt hus med en vinterträdgård och altan, nåt liknande. Vi får se vad det blir :)

Vi spelade Boccia alla syskon med respektive och då ville även katterna vara med på ett hörn...ha ha...det adderade lite mer spänning till spelet, skulle bollen få ligga kvar eller skulle någon katt rulla den längre eller närmare "lillen"? Vi hade med oss vår kattflicka till Bredis och hon var överlycklig över att få hänga med de andra katterna och jaga flugor och fjärilar i trädgården. Sötunge!

I morse....vid fyratiden...suck....zzzzzzzzzz..... åkte Klas till Sthlm igen. Jag hade svårt att somna om, så jag är blocko-trött nu. Ska nog lägga mig och vila. Jag har jobbat idag, planerat undervisning. Om en vecka börjar jag mitt nya jobb på Sandenskolan. Det ska bli väldigt roliggt. Därför planerar jag, jag tycker att eleverna förtjänar väl förberedda lektioner och planeringar. Vad mer? Jo, jag ser friidrott som en tok nu. Det är den roligaste idrotten att kika på, tycker jag. Hoppas nu att vi får en hel klase med guld!

Nu snarka en stund.....får se om jag orkar gå och träna... *känner ett anfall av latmask komma krypande*

Göteborg

Göteborg var toppen, helt klart en av sommarens höjdpunkter! Det är så kul att umgås med kompisar....gud vad vi har skrattat. Och ätit. Och shoppat. Här kommer några bilder. Första bilden är hemma hos Ann-Christin och Andreas, vi var där innan vi gick ut. Sedan kommer en bild där Tessi låtsas vara sur, söt min :) Därefter kommer bilder på Överkalixbruttorna tillsammans med Tessi, en bild på mig Jimmy och Tessan. På Lisa och Jocke och allra sist kommer Lisa igen. På sista bilden hade vi dukat upp en riktig festmåltid, med nyfångade kräftor och goda ostar.....mmmmmums!
alla hos aclåtsassurmera girlsvi tregirlsLisa och jockeLisa kräftar