Äntligen!

Det känns nästan som om jag har sommarlov nu. Allt är rättat, alla betyg är satta och jag jobbar bara i morgon, sedan är jag ledig fredag. Det har gått fint att sätta betygen, jag känner att jag kan motivera dem och jag känner mig nöjd över de beslut jag tagit.

I övrigt har jag skrivit jobbansökningar till tjänsterna i Boden i kväll. Jag kommer att skicka in dem i morgon och sen kära vänner får ni hålla tummarna för att jag blir kvar på Sandenskolan. Min vapendragare Linda har fått nytt jobb i Luleå. Tråkigt, kommer att sakna henne. Fast väldigt, väldigt roligt för henne förstås :)

Nu ska jag alldeles strax krypa till kojs. Sov sött!

Veckan då fransmännen var här

Här kommer några bilder från veckan då fransoserna var här och besökte oss. En salig blandning av bilder från ishotellet och från skidåkning i skärgården. Observera den söta, lurviga mössan ;)

IsfåtöljIshotelletJukkasjärviSkidåkarbruttornaIcehotelFikapaus

Några rader om de senaste dagarna

Häpp! Så var det måndag igen. Helgen flög förbi. Kommer knappt ihåg vad vi gjorde. Jo, gubben kom ju hem och vi fick för ovanlighetens skull luncha lite ihop i fredags. Vi var på premiären av det nya thaistället här i Boden (äntligen!) och de hade en jättesmarrig lunchbuffé. Den gröna curryn och den friterade firren som smälte i munnen får mig att snarast vilja återvända. Fredagkvällen myste vi på här hemma med lite lyxiga våfflor med löjrom, rödlök och gräddfil. Kommer ihåg att vi snarkade en bra stund i soffan också...zzzzzzzzzzzzz

Lördag lördag lördag....vad är det med mitt korta minne? Bör jag snarast ställa mig i kö på närmsta äldreboende??? Jo, då var vi ju på dop! Lilla Millie Märtha Cecilia döptes och hon var så söt som en karamell. Sen åkte vi förbi en snabbis i Bredis innan det var dags för grillparty i Södra Svartbyn. Mycket gött och mycket trevligt sällskap. Krille och Maddus var barnlediga, så då gäller det att passa på att ställa till med kalas :)

Det bästa med helgen var att Klas, som skulle åkt lördagkväll, inte fick någon resa och kom inte iväg förrän idag (måndag). Vi hann röja massor här hemma igår och jag hade knappast varit lika effektiv på egen hand. Bonustid tillsammans är aldrig fel, jag tackar för den!

Det har ringt ytterligare rektorer, men jag håller ju på att söka jobb här uppe först. Just nu är jag dock inne i betygsdimman och bor vid mitt skrivbord alternativt datorn.......  betygen skall vara satta innan fredag och det är inte alltid så självklart och lätt. De närmsta dagarna kommer jag att jobba som en liten iller...

Morgonlista

ACCESSOARER
Väska:
En röd eller en svart väska i skinn.
Plånbok: Svart, italiensk sak.
Solglasögon: Stora, bruna. Men har köpt ett par vita med bruntonade glas också.
Skor: Ha ha ha, kom att tänka på en kommentar från en av mina killar i nian: Hur många skor har du egentligen????

TEKNIK
Mobiltelefon: Sony Ericsson, ett par år gammal.
Tv: Sony.
Dator Dell
Kaffebryggare: Kokar te i stället, i vattenkokare.

BADRUM
Tandkräm: Colgate.
Tvål: Dove
Hårprodukt: Lite hårmousse, lite silikondroppar.
Huvudvärkstablett: Använder jag aldrig, har aldrig ens smakat på Treo.
Doft: J'adore från Dior.
Hudkräm: Någon från L'oréal.
Schampo: Asia..från.. Gliss?
Balsam: Elvital för volym.
Fotfil: Ähum....om man vet märket på sin fotfil har man .... kanske....inget liv?????

MAT OCH DRYCK

Mineralvatten: Vad som helst.
Vin: Vitt som rött.
Öl: Ljus öl, kall, i bastun.
Bröd: Äter mest knäckebröd, men tycker även om en god fralla, potatislimpa, rieska, mjukkaka....osv.
Choklad: Jaaaaa, det tycker jag om! :)

HEMMA

Säng: En hääärlig, stor kontinentalsäng från Svenska Hem. New York, tror jag. Underbar. Samt en snygg, fyrkantig sängram i ek med lite olika fack på sidorna.
Lakan: Just nu ljusrosa.
Soffa: Den är också en stor favorit! En extradjup soffa i beige tyg med divan. Där ligger vi gärna och kramas.
Porslin: Samlar på Swedish Grace

FÄRDMEDEL
Bil: Lilla pärlan, en BMW kombi.
Flygbolag: SAS helst.
Taxibolag: Vem som helst...... gärna billigt.

MEDIA

Magasin: Läser otroligt många tidningar. Prenumerar på Populär Historia, Fitness och I Form. Lånar Illustrerad Vetenskap, National Geographer och Allt om Mat på bibblan. Köper olika inredningstidningar, Plaza Interiör, Allt i Hemmet osv.
Tv-kanal: Hm, trean och femman. Fyran kanske?
Dagstidning: Läser DN, Norrbottens Kuriren och NSD på nätet.
Sajt: Bloggtoppen, tidningssajterna, step ins bokningssajt, Sandenskolans sida, Hemnet, olika forum.

ÖVRIGT

Frisörsalong: Frisyr, Maria och Ingela räddar håret.
Bank: Gillar Handelsbanken bäst, men har lönekontot hos Föreningssparbanken...numera Swedbank.
Cykel: Sportig mountainbike. Röd/blå/vit.

Sitter och äter frulle. Snart dags att gå till jobbet! Ha en trevlig dag!


Förresten

......måste jag bara berätta att jag blivit erbjuden flera jobb! Inget här uppe, men det känns i alla fall jätteroligt att det ringer rektorer i högervarv och tycker att mitt CV låter jättefint. Kan ju bero på den enorma bristen på språklärare just nu, men jag föredrar att tro att det är för att de tycker att just jag verkar så bra *ler självbelåtet*  Ha ha! :)

Inga tjänster ute här uppe ännu, men jag hoppas verkligen att det lossnar på den fronten snart.

Dessutom måste jag ta min examen. Det är ju inte direkt någon annan som drar ur tummarna ur där bak på mig, så det är ju helt och hållet mitt eget ansvar. Det är ju så lite kvar, men det känns ändå så långt borta.

Både min goa kusin och min lillasyster tar examen nu. Jag vill också. Klas har försökt locka, arbetskamrater har försökt pusha.. Det är mig det hänger på, så nu får jag ta tag i det. Nu. Nu. Nu. Igår.


48 h per dygn?

Kan inte någon ge mig det? Jag skulle vilja göra så mycket, men jag måste ju sova också. Det är lite orättvist att dygnet bara har 24 h och att man måste ligga och tryna en del av dem. Nu är klockan redan sju och jag sitter och käkar middag framför datorn (Teryakiräkor med råris, mums!) och klockan nio vill jag inte missa Dr. Hus. Men sen har jag ju hyrt en film som jag skulle se med en kompis, vill hinna läsa de där böckerna jag håller på med (En märklig affär samt en bok om konspirationsteorier), måste ju duscha av mig all afrodans-svett, torka håret som annars ser ut som ett afrokrull i morgon, ringa en kompis, ringa Klas...... läsa en tidning som jag köpte på vägen hem. Svara på två mail som jag inte hunnit med. Skriva ett handskrivet brev till lille Nathan (fick ett av honom igår), ta tag i bröllopsbestyr..... ja, you name it. Det är vid närmare eftertanke kanske TUR att jag inte kan få 24 extra timmar till skänks. Jag skulle nog köra på som en Duracellkanin och ändå aldrig vara nöjd och vilja göra mer.

Och varför sitter jag här och slösar bort tid??? Jo, just det....jag äter ju. Kan lika gärna sitta här och skyffla in ris i stället för framför teven.

Duracellkanin

Afro

Underbar tisdag idag. Friluftsdagar gillas. Jag har varit på Step In med ett gäng tjejer, mycket trevligt. Sedan har jag tillbringat dagen med att förbereda det sista nu inför sommarlovet. Det börjar dra ihop sig och allt ska ju rättas klart och genomföras på ynka tre veckor nu. Egentligen två, för den första juni ska betygen vara satta.

I kväll blev det ett återbesök på Step In. Jag vågade mig på afron igen och nu när det inte var ett komprimerat trettio minuters pass med samma rörelser hela tiden, så gick det så mycket lättare. Väldigt bra konditionsträning, humörhöjande och en jättebra instruktör.Det kommer att bli mer afro för mig i sommar, det är ett som är säkert.

Har hunnit röja lite här hemma också. Sorterat lite i garderoben. Det är just den som tenderar att bli en enda röra. För lite plats och för många prylar. Har haft ett projekt att fräscha upp Klas klädutbud lite och nu har han en hel del snygga kläder. Jag gillar att shoppa åt honom och det är lika bra, för annars skulle han aldrig köpa något själv. Fick en tanke om att jag kanske borde lura med honom på afron någon kväll..... men det skulle krävas en hel del övertalning tror jag.



Afro

Listdags igen!


Hej hopp! Jag hittade denna hos Erika, tack! ;)




stänger du av mobilen när du sover?
 Nej, för jag använder den som väckarklocka.

 vem såg dig senast naken? Kanske grannen gluttar in? Nädå, men det var min sambo.

hur såg du ut på högstadiet?
En liten tös med permanentat hår, försökte väl hänga med i modet men sminkade mig ytterst sparsamt.
hur kommer du se ut om tjugo år? Ingen aning, men jag hoppas jag blir snygg...ha ha.
hur var du på dagis?  Mamma var dagmamma, vi barn var hemma.
hur är du att ha som arbetskamrat? Pratsam och social i fikarummet, hjälpsam och beredd att bolla idéer, nyfiken på de andra.
har du celluliter? Jag säger ja, Klas säger nej...men hur förklarar han då min söta smilgrop på höger lår? ;)

biter du på naglarna?
 Nej, de går av i alla fall.

vad har du för skostorlek?
Små pyttiga trettiosexor.

har du något handikapp?
Inte ens i golf.

är du rädd för att få hängbröst? Nej, jag är rädd för betydligt värre saker än så! Fast visst är det trist att kroppen åldras...
tror du att gud är en man eller en kvinna? Gud eller Gudrun, det måste jag nog fundera lite till på.
svär du?
Det händer

känner du någon kristdemokrat? Jo, en bekant åtminstone.
är du trevlig mot jehovas vittnen? Jag är trevlig mot nästan alla.

hur homo är du på en skala 1 - 10?
  Fråga nån annan än mig

tror du på utomjordningar? Kanske lite

om du var tvungen att välja en maträtt som du måste äta varje dag livet ut?
Något med ris, jag gillar ris.
vad finns alltid i ditt skafferi? Basvaror, nötter, mörk choklad, tyvärr inget snaskigt snarra som jag kan sätta tandsingarna i.

vilken mat är den största missen att bjuda dig på?
Ge mig inte.... sönderstekt kött.
har du blivit arresterad?
Nix
ljuger du? Det händer

har du snattat?
  Nej, aldrig i en affär.
har du kysst en polis?
Nu måste jag tänka här.... nej, men jag har flirtat vilt med en och blivit fångad på kamera av pappa när vi var på semester vid Versailles.

är du rädd för securitasvakter?
Nej, borde jag vara det?
har du någonting att dölja?
 Massor, ha ha.
 
vad har du på din nyckelknippa? Den har min lille gudson gjort och där finns hemnyckel samt jobbnyckel och cykelnyckel.
är du / har du varit gift?
Vi gifter oss i sommar.

skulle gå upp klockan tre på natten en arbetsdag för att köra och hämta pojkvän/flickvän från krogen fast det går nattbussar?
Jo, det skulle jag göra, jag är alldeles för snäll och gullig med honom...haha.
kan du laga cyklar?
Nej, men Klas kan :)

kan du fixa med bilar?
Jag kan köra dem från A till B, tanka, byta däck.... skrapa rutan....näe, inga meriter på bilfronten inte.

brukar du köra om?
Inte lika ofta som Klas, dvs hela tiden, men visst gör jag det.

kan du baka bröd?
 Yes 

vet du hur man frostar av en frys
? Ja

vilken tvserie skulle du helst leva i? Oj, så svårt. En där de levde lyckligt och åt god mat och reste. Något förslag?

Seg idag

Idag är jag trött och seg och Klas får pyssla om mig. Femkampen igår var trevlig, jag deltog i två grenar varav den ena var att kasta ärtpåsar och den andra en balansakt där man skulle gå på en bom och vifta med snören samtidigt.

Vi såg en mysig film i morse, The Holiday. Den tyckte jag om, en feelgood-movie. Nu sitter Klas och spelar WoW, men jag försöker locka in honom till tevesoffan i stället. Känner mig sällskapssjuk.

I morgon ska jag åka med min mor till Luleå. Det blir trevligt. Synd att vi inte hunnit få lön ännu.

Dr. Hus

Jag har haft besök av Anneli i kväll. Vi har tittat på Dr. Hus. Jag gillar House, han är härligt sarkastisk. I dag blev mina lektioner på Torpgärdan inställda och jag fick massor av tid över till att städa kring mitt skrivbord, tömma det berg av papper som samlats i min pappersinsamlingstunna (långt ord det där!), surra med kollegor och planera lektioner/fixa med saker som skulle göras. Det var välkommen extratid om jag säger så.

Det hade dessutom varit bökigt att köra till Torpis, jag har punktering. Vi har beställt nya däck och fälgar, men de ska inte hämtas förrän tidigast i morgon eftermiddag. Kanske på måndag. Vi kommer att vara tvungna att ligga lågt med bilanvändandet tills dess. Stackars Bimmen.

Nu är det dags att stänga igen mina små gröna. Ska bara försöka få tag på min karl först. Skickade ett gulligt mail till honom tidigare med några fina foton på oss, jag tror att han kommer att bli jätteglad när han ser dem. Han går kortdag i morgon, jag likaså.

Det blev inget av mitt bodyjampass idag. Ínställt. Men jag och Anneli var ju och tränade igår, så..... jag förtjänade en vilodag.

Zov Zött!


Syskonen F

En bild på hela syskonskaran F. Klas, Krister, Lars och Anneli. Klas är äldst och Lars yngst. Jag älskar verkligen hans syskon. De är underbara. Var och en på sitt sätt. En av de saker jag gillade med hans familj när jag först blev presenterad för den var att syskonen verkade ha så roligt tillsammans och det har de verkligen. Det var för övrigt ingen liten skara jag blev presenterad för när jag skulle träffa Hemmingsmarkarna för första gången. Vi var tio vid bordet och alla hade tusen frågor till "Bredåkersjenny". Ryktet om att Klas skaffat sig en ny dam nådde Hemmings redan innan han berättat om damen i rött, mina kompisar Jimmy och Erica kände hans familj och på den vägen nådde skvallret fram. Världen är bra liten ibland.


F?ltmarks

Jag och kärleken

Här kommer en bild på mig och kärleken, tagen för bara ett par veckor sedan, på Nathalies dop. Kärleken kommer hem i morgonkväll. Jag ska dock på personalfest. Vi ska ha någon slags femkamp där vi tävlar mot varandra i lag. Det ska bli jätteroligt, jag gillar sånt. Partyräkan. Har förresten köpt lite olika sidenband som jag kan knyta i midjan eller under bysten på mina sommarklänningar. Jag har lust att ha klänning i morgonkväll, men egentligen är det lite för kallt ännu. Nåja, vi ska ju vara inne.

Idag fick vi vår första bröllopspresent. Mina tjejer i språkrummet där jag sitter hade skramlat till en jättefin löpare från Eklunds. Den var jättefin. Det var verkligen gulligt av dem, jag blev jätteglad.

Intet nytt under jobbsolen. Inga lärartjänster ute i Boden ännu. De kommer, men när? Övriga Sverige har ju hunnit annonsera ut sina tjänster redan och börjar ju snart vilja ha ett svar. Jag har förresten så gott som blivit erbjuden ett jobb i Stockholm. Det känns roligt, för då har jag något att göra om jag inte får arbete här uppe. Vi skulle talas vid i början av nästa vecka.



K?rleken

Spooky

Den här bilden togs i samband med att det hände väldigt många mystiska saker i huset i Bredåker. Jag kunde vakna på natten till ljudet av glas som krossades i tusen miljoner små bitar och rann ut på vardagsrumsgolvet, men det fanns inte minsta tillstymmelse till någonting krossat. Dörrar öppnades/stängdes och lampor tändes fast de nyss släckts. Lite mystiskt var det allt. Under den tidsperioden skulle vi laga mat och hällde olja i pannan. Detta är resultatet. Vi tycker att det liknar en "screammask"....ha ha.......  Ska man slänga stekspaden och lägga benen på ryggen när man får sådana här tecken? Nädå, jag skojar bara. Någon av er som tror på spöken?




Ghostie

Bara fyra veckor kvar

Det är helt galet vad tiden går fort. Snart har jag arbetat två terminer på Sandenskolan. Fyra veckor kvar till sommarlovet. Vad härligt det skall bli. Det märks på ungarna att de är trötta också. Det är vi lärare också, för övrigt. Men än så länge är det bara att köra på, full fart framåt till semestern. Sen är det ju bröllopet att planera också. Nu har vi nästan fått ut alla inbjudningarna i alla fall. Måste kolla upp en del adresser och sen få tummen ur....

Helgen har varit bra, en lugn och skön helg. Fredagkvällen.... vad gjorde vi då? Hm, joooo Anneli var ju här och vi hyrde film och köpte lite snarra. Hm, ja i lördags var vi alla fall barnvakter åt lilla Nattis. Vi tog med henne ut till Bredis och efter att hennes mor och far hämtat henne stannade vi kvar och såg melodifestivalen. Klas passade på att hjälpa pappa med att spika lite panel i nya uterummet.  Idag har vi bara slappat.... Klas skulle iväg med taxin redan halv tre, så vi hann inte göra så mycket. Inte fick vi mer tid av att vi råkade somna i varandras armar någon gång där mitt på dagen. Vi vaknade till tjugo minuter innan flygtaxin skulle komma, så det blev en panikpackning där.  Denna vecka tillbringar min godis nere i Skövde. Kommer hem på onsdag.

Just det, kortvecka denna vecka. Jobbar bara mån-ons. Skönt. Nu ska jag kika lite på teve och sen ska jag krypa ner under täcket med en bok. Sov sött!

Jag är utmanad!

Åhåå, jag har blivit utmanad av Erika :)!




Tre jobb jag haft i mitt liv: Språklärare, vårdbiträde, fastighetsskötare.

Tre platser där jag har bott: Bredåker, soldatgatan, kvarngatan.
  
Tre serier jag gillar att se på TV: Grey´s anatomy, Dr. House, Desperate Housewives.

Tre platser där jag semestrat: Kroatien, Grekland, Tjeckien.

Tre av mina favoriträtter: Thailändskt, sushi, tacos.

Tre platser där jag helst skulle vilja vara just nu:  Thailand, Venezuela, Dominikanska republiken.

Tre saker jag drömmer om: Ett fast jobb, ett fint hus, barn.

Jag utmanar min syster, Emily och Dorba.

Poor Nemo



Aj aj aj, stackars stackars Nemo. Hoppas inga barn ser det här. Jag tänkte luncha med min darling i morgon. Det blir dock inte sushi. Tyvärr. Skulle önska mig ett bra sushikrypin i Boden. Luleå har ju flera stycken.


Stackars nemo

Fortfarande på husjakt

Ha ha, den här bilden var rolig. Jag längtar för övrigt efter ett hus att göra både housework, cooking och cleaning i. I morgon skall jag ringa mäklaren, för jag blev lite smått betuttad i huset på haubitsvägen i bodsvedjan. Det ska vi åka och kolla på. Jättefint, tycker jag Stor tomt, mysigt hus, läckert kök, stora sällskapsutrymmen, underbar utsikt över älven...ja, ett drömhus på många sätt.



kvinna blir man

Snart natti-natti


Ganska sent nu. Har suttit och hjälpt Klas med att ta fram roliga bilder till en power point presentation. Passar på att lägga in några som jag hittade till mig själv också. Fredag i morgon. Vad har ni för helgplaner? Vi har inga bokade ännu, men det blir eventuellt att se melodifestivalen i Bredis på lördag. I morgon är det dock jobb som gäller för hela slanten.


Mohahah

8 minuter kärlek

Jag vann en hotellnatt för två på valfritt Choice Hotel i Sverige. Nu är frågan VILKET hotell vi ska boka? :)  Något bra förslag?

Nu ringde min krigare. Åtta minuter hann vi prata, vilket är mer än vi gjort på bra många dagar. Sånt är livet med en militär. De har inga raster ute i fält. Fast visst misstänker jag att min kärestas avsaknad av raster är ganska självförvållat. Jag är ambitiös, men han är nog den mest ambitiösa människa jag känner.

Han tycker att det är okej att jag söker jobb på andra platser än här hemma. Här hemma kanske blir någon annanstans för oss framöver. Det vet man aldrig. För honom är det lättast att få jobb i Stockholm, Linköping, Skövde, nere i Skåne...kommer ej ihåg vad pansarstället heter där. Revingehed? samt möjligen på någon annan militär ort. Jag kommer att söka jobb på samtliga orter + närbeliggande städer.


Vänner som flyttar nära

I morse väcktes jag av GODA nyheter. Några av våra närmsta vänner flyttar till..... Sävast! Hur underbart som helst!
Förvisso bodde de inte så långt borta tidigare heller, bara i Luleå.... men det blir ändå närmare. Det var en glad nyhet.  Jag har redan erbjudit att vi kan vara flytthjälp. Helst vill jag flytta in dem i morgon. *skratt*


Att göra idag

Byta ut vinterkläder mot sommarkläder, det vill säga:röja i förrådet.

Skriva på min uppsats

Ringa Lisa

Skriva adresser på inbjudningskort till bröllopet

Borsta igenom lillgummans päls, hon är en riktig liten tovfia.

Städa undan

Göra nåt skoj ikväll


Söker jobb

Har varit lite hängig och haft ont i huvudet ett par dagar. Inte från mornarna, men fram emot eftermiddagarna och kvällen. Funderar lite på om det är min syn som blivit sämre? Ska beställa tid för synkontroll. Jag är inte speciellt bra på att använda mina glasögon. Borde nog bättra mig där..... men nu tänkte jag i alla fall skaffa linser också. Någon som vet ungefär vad det kostar? Jag tror att det kan passa mig bättre. Nu idag mår jag dock bra, men det är ju bara förmiddag ännu....så, det lär ju visa sig.

Jag håller på att söka jobb just nu. Över hela landet. Jag har börjat med de annonser som gått ut i mitten av april, hör av mig till rektorerna och kollar läget. Hittills har jag fått många positiva svar, det verkar som om de har haft svårt att få tag på språklärare i franska och det låter ju lovande. Känner mig inte säker på att få vara kvar på Sanden, trots att jag gärna vill jobba kvar. Det kan ju komma någon lärare som har spanskakompetensen och knuffa bort mig, så jag tänker inte ta några risker. Efter att jag gjort klart april kan jag börja med maj-och juniansökningarna, som inte skall vara inne ännu. Jag söker till och med jobb i Arvidsjaur, det du Louise! ;)

Klas jobbar helg nere i södra delarna av vårt avlånga land. Kommer hem på måndag och stannar tio dagar med sin flicka. Mys. Nu ska jag slänga i mig mitt käk och sen ska jag möta upp Annelie. Vi ska gymma lite. Trevlig helg på er!



Tr?na