Nu säljer vi vår lägenhet, så klart! :)

  
Intresserad av att byta boende? Känner du någon som borde skaffa sig en ny  lägenhet? Bättre att bo i bostadsrätt än i hyresrätt! Till samma pris!

vardagsrumsovrummetMysstämningmatsalsgruppKöketHallenDatarumBadrum

I morgon blir huset vårt!

Jag sitter här med ögoninlammation och en hosta som gör att jag sover jättedåligt om nätterna, men jag har ändå ett leende på läpparna. Huset blev nämligen vårt! Säljaren tog budet och vi kommer att flytta in i dit efter jul någon gång. Kanske så sent som 1 mars, men ändå! Det är ju helt galet det här..... äntligen har vi hittat ett hus.

Det känns verkligen jättebra. Vi ska genomföra en besiktning på fredagmorgon, men jag tror inte att det kommer att finnas något att anmärka på. Huset är ju nytt, inte ens tre år gammalt och har ju byggfelsgaranti ända till 2014.

Det känns jätteroligt det här. Nu ska vi bara sälja vår lägenhet också.

Nu en varm dusch, frusen flicka här framför tangentbordet.... men snart har vi en liten kamin att elda i...myyys.


Eventuellt husägare i morgon?

Nu har vi lagt ett bud på ett hus i Svartbjörnsbyn. Karetvägen 8.


 

Vi får veta om vi får det i morgon. Håll tummarna och tårna!!! Det är nämligen ett annat ungt par som är intresserade....


Jobbigt att vänta.........

Jobbat idag

Kändes bra att kunna masa sig iväg till jobbet idag efter att ha varit i hemmets vrå i två dagar. Tyvärr är min röst inte helt hundra ännu och jag hostar till jag ser ut som en smurf i ansiktet. Som tur är har jag idel snälla och skötsamma elever. Hade jag behövt ryta till varannan minut hade rösten nog packat ihop och åkt till Bahamas. Efter att ha lärt ut lite spanska-franska-engelska-svenska, försökte jag peta i mig en bakpotät på Café Ollé med Louise och Madde, men det är fortfarande besvärligt att äta. Avskyr denna rethosta som bara killar och killar i luftrören. Vi blev inbjudna på pizza och singstar i kväll, men det var ju ingen idé att utmana ödet genom att åka och tralla hos kompisarna.


Gjorde mysigt här hemma och slängde ihop en vanlig fredagsrätt hos oss: tacos! Klas var dock sliten efter att ha varit ute med grabbarna på krogen till 02. i natt, så jag har inte haft så mycket utbyte av honom i kväll. Han somnade redan vid 22 och jag ska snart krypa ner bredvid honom i sängen. Tänkte läsa lite, så jag ska försöka knuffa iväg honom från kanten där min läslampa är, sådär lite diskret...puff puff...knuff knuff....

Eller så biter jag honom helt sonika i benet så att han sprättar iväg en bit bort? Det sistnämnda låter roligast, men risken är att jag får ett knä i huvudet och så kan jag lägga en bula till förkylningen och hostan. 


Huselihuuus, var ääääär du???

Jag avskyr att vara hemma från jobbet och känna mig såhär feberyr och hängig. Eftersom jag i princip aldrig är sjuk och hemma från arbetet, hade jag ingen aning om hur många telefonförsäljare som ringer dagtid. Jag hoppas att det skall vara någon bekant som ringer och tycker synd om stackars lilla sjuka jag, och så är det en hurtfrisk pain-in-the-ass försäljare som vill pracka på mig sockor eller Rosenrot. Som tur är jag bra på att snäsa av dem. Vänligt, men mycket bestämt. Här finns inte utrymme till att luras. Nu när jag är sjuk behöver jag inte ens snäsa, det räcker med att väsa.

Jag undrar när vi äntligen skall hitta ett hus som vi gillar. Vårt problem är väl att vi inte riktigt är på det klara om vi vill

1) Bygga nytt och få välja allt själv och få ett jättefräscht hus. Tyvärr ett dyyrt hus.
2) Köpa ett gammalt hus och renoverat det fint, precis som vi vill ha det.
3) Köpa ett hus som är i toppskick, men ändå begagnat.

Nackdelen med att köra på alternativ nummer tre är ju att om vi köper ett så pass fint hus, har vi kanske inte samvete att slänga ut det där nya Marbodalköket bara för att vi egentligen vill ha en annan stil på köket. Har man betalat en och en halv miljon för ett hus har man ju inte råd att renovera på samma sätt som om man köper ett gammalt hus. Det skulle vara roligt att hitta rätt någon gång bara....


Hushus

Min pappas hjärta är sjukt

Min faster fick ju en hjärtinfarkt för en tid sedan och genomgick då en bypassoperation för att få nya, friska kärl till sitt hjärta. Min fyra år äldre far bestämde sig då för att kolla upp hur det var ställt med hans hjärta och genomgick helt nyligen en kärlröntgen. Tyvärr mår inte hans hjärta heller sådär tip top, så nu lutar det åt att han måste åka till Umeå och genomgå samma operation. Det känns jättetråkigt. Det hade varit så skönt om de bara sagt att allting var bra. Jag vet att det är en ganska vanlig operation och att många blir jättebra av den. Jag hoppas att pappa kommer att känna sig stark och frisk efter operationen.

Hjärtat

Äntligen!


Efter all väntan kom äntligen Alice till världen! Igår föddes Mathias lilla tös. Alice skall hon heta. Det ska bli så roligt att få träffa henne och de nyblivna föräldrarna.
Alice

Ynklig


Usch, vad jag har åkt på en trist förkylning. Hög feber, frossa och ont i halsen. Bara en massa snor och hosta. Är hemma från jobbet idag och har jättetråkigt. I stunder som denna saknar jag Klas extra mycket. Skulle vilja bli lite ompysslad. Slippa koka de där jättetekopparna med ett ton honung själv, ligga och snora i hans famn framför teven medan han stryker mig i håret och läser av min febertermometer....  Till råga på allt kom den leverans vi beställt från Kakservice (mina åttor ska sälja kakor) idag. 128 kg kakor att bära upp till lägenheten. Och ni vet ju hur vilken puls man får av minsta lilla ansträngning... Efter fem uppburna lådor bestämde jag mig för att ge upp. Kände mig alldeles matt och snurrig och jag öppnade vårt källarförråd och slängde in alla kartonger där. Där kan de få ligga och vänta på att jag skall bli frisk och stark igen.

Jag tror att jag skall laga något med massor av vitlök idag.... 

sick sick

Söndagstrist

Är det för att höstlovet så snöpligt tar slut? Är det vanlig söndagsångest? Jag känner mig i alla fall otroligt uttråkad....  kanske för att jag inte har gjort så mycket idag. Förberett lite lektioner, rättat lite och bara tråkat. Stöket till här hemma.... måste plocka undan lite känner jag. Har varit en sväng hos Erika och fått mina naglar fixade, druckit te och surrat. Det är skönt att få tassarna ompysslade, har blivit lite beroende av att få snygga småklor. Erika är superduktig.

Klas åkte till Hemmings idag och nu ska han snart spela match. Väntar inte hem honom förrän vid ett-tiden i natt och sen ska han iväg igen vid fem på morgonen. Skövde denna gång. Han säger att han ska åka iväg en vecka nu och sen ska han vara hemma till jul????? Ska jag köpa det??? Förmodligen blir det inte så, men det låter ju onekligen inte helt fel. Det låter ganska...mysigt :)

Ingen bebis ännu för M och L.... nitton dagar över tiden. Ska de inte starta igång det hela snart? Hur länge får man egentligen gå där med magen i vädret och vänta?

Har lånat en hög pocketböcker från T och T, ska lägga mig och läsa i soffan med en kopp te och några goda skorpor. Sen sova...zzzzzzzzzzz

Spelkväll

ali
Efter halloweenfesten hämtade Klas sin utspökade Häxa och sen for vi hem till Krillus och Maddus som hade spelkväll. Där var det fullt med folk som nynnade och gissade till Så det kan låta - spelet. Vi spelade det + Alias och drack lite rödtjut och surrade. En jättehärlig kväll. Jag älskar att spela sällskapsspel, har flera stycken och de åker ofta fram om vi käkar middag med några andra par eller nåt sånt och sen brukar det sluta med att vi tjejer sopar banan med killarna, som vanligt. Det enda de vinner i är "Kampen mellan kvinna och man". Nästa gång får vi ta och knäcka dem även där! ;)

Spööööökligt

Förkylningen biter sig envist fast, även om den lättat lite. Höstlovet har i alla fall snabbt tickat förbi och jag har inte hunnit vila så mycket, eftersom det varit fullt upp med annat. I lördags hade jag jättekul tillsammans med mina elever samt några av deras föräldrar. Vi hade bokat Sandenhallen och dekorerat den halloweenfin med massor av tända ljus och OH-projektorer som kastade upp jättelika fladdermöss och skelett på väggarna. Mina åttor samlar ju nämligen pengar till en klassresa i nian och hade därför bestämt sig för att anordna ett halloweendisco för alla Bodens 7-9 åringar. Det kom massor med barn och föräldrar och det blev jättehärlig stämning. Vi delade av hallen och på andra sidan vikväggen hade eleverna gjort en spökrunda med madrasser och plintar som barnen kunde klättra och krypa mellan som i en labyrint. Sen hade de bränt skivor med läskiga vrål och musik. Det blev en lyckad fest och eleverna tjänade ett par tusenlappar på köpet. Fröken hade jättekul! :)

Halloween