Halvsjuk är alltid bättre än helsjukDagen började inte så bra. Halsen gjorde fortfarande ont och jag hade lite feber. Sen dess har jag testat det mesta. Te med honung, chokladglass (bra för både halsen och själen), mörk choklad (sägs vara toppen mot halsbaciller),  guaccamole med massor av vitlök....echinacea....ja, alla mina knep. Och nu känns det faktiskt mycket bättre! Har jag besegrat ännu en förkylning som tänkt bryta ut? Jag hoppas det.
Sjukis

Te med honung på Hanssons

Fikelifika

Den här dagen har bara swischat förbi. Jag hade tänkt hinna med så mycket. Jag hade ju till och med gjort en lista. Tyvärr kan jag inte bocka av speciellt mycket på den, men jag är ju ledig i morgon..... Vi lärare har höstlov nu. Loven är en bra jobb-bonus, helt klart :) Vi har dock föreläsningar tisdag/onsdag och det är skönt att få vara den som sitter i skolbänken och lyssnar för en gångs skull. Som att bli matad med kunskap och slippa vara den som driver på och är aktiv hela tiden. Omväxling förnöjer.

Vi tillbringade ett par timmar på Hanssons idag tillsammans med vännerna L och M. De går i lite "flytta-tillbaka-till-Boden-tankar" och jag kan bara uppmuntra dessa idéer. Det vore roligt. Att träffa vänner och fika och ta igen lite förlorad tid är en mycket bra söndagssysselsättning.

Nu får du ta och komma ut snart


Några av våra närmsta vänner har gått elva dagar över tiden. När datumet kom och gick trodde jag att det lilla pyret skulle titta ut snabbt i alla fall, men nu börjar det bli länge. E är jättetrött på att släpa på den stora magen och hon har provat en hel del knep för att få igång det hela. Det är ju mest jobbigt för dem, men jag och Klas är också trötta på att vänta. Vi vill träffa lillknodden nu! Jag tror förresten på en liten tjej, en Alice.


Bebis

Innebandy, fisksoppa och la grasse matinée.

En skön lördag har det varit. Låg i sängen länge, vilket man på franska skulle ha kallat att jag gjort en "grasse matinée". Detta betyder att jag gjort en "fet" morgon, sovit som en björn i vinteride. Därefter var jag och kollade på när Thomas och Klas lirade innebandy. De spelar i en korpserie och jag tycker att det är ganska roligt att agera åskådare.

Kvällen har tillbringats hos Thomas och Therese där vi blev bjudna på en jättegod fisksoppa med saffran i. Sen degade vi i soffan och kollade på teve och surrade. Den här veckan har varit kanon i matväg. Jag har knappt lagat ett mål själv. Klas fick oväntat nog stanna hemma hela veckan i stället för att åka till Lomben och han har kockat en hel del. Sen var Anneli så gullig i torsdags att hon kom hit med en matkasse och bjöd oss på middag hemma hos oss. Hon brukar göra så ibland och hon är varmt välkommen in i vårt kök när hon vill :)

I torsdags var jag så slut på morgonen att jag helt glömde bort att ta med mig mat till jobbet. Då hade jag sån tur att min vän Mathias bad mig komma ut på parkeringen, vevade ner bilrutan och slängde sin matlåda på mig och drog vidare. Han skulle käka på Norrigården och jag hade beklagat mig över avsaknad av mat och att jag inte hade tid att springa till Hemköp och inhandla lunch. Torsdag är min lektionstätaste dag och för er som känner mig, så vet ni ju att jag äter lika fort som en snigel och att jag inte hinner både handla/käka på en rast. Därför, Mathias, om du läser detta, så räddade du min torsdag. Tack! :)


firre

Kan inte sova....

Låg i sängen och hurvades och frös, men jag kunde inte somna. Jag har ont i halsen och besvär med bihålorna och sömnen vill inte riktigt infinna sig. Jag tassade upp till Klas whiskeysamling och sitter nu här med ett litet snapsglas med ett par droppar. Orsaken till detta är att jag provat allt annat i mitt "antisjukförråd" och det känns som om att något som smakar ens i närheten av Wirre borde skrämma varenda bacill på flykten. Vad ni kan utläsa av detta är att jag varken har någon förkärlek till Whiskey eller är någon skåpsupare som tassar upp miss i nassen. Inte då, jag vill bara prova allt jag kan för att inte bli sjuk. Har varken tid eller lust med det , så jag gurglar snällt. Naturligtvis med en av de finaste artonåriga sorterna. Ska det va så ska det va ;)

Ont i halsen

Just det...vintertid.

Jag trodde att jag blivit snurrig när jag tittade på dataklockan och den till min förvåning gått baklänges i stället för framåt. Klockan var ju halv tre för ett tag sedan. Hur kan den vara kvart över två nu igen då? Svaret är elementärt min käre W; vintertid.

Jag tänker göra ett nytt försök till att sova snart, ögonlocken känns tyngre och jag har nästan tvingat i mig all "medicin".

I morgon ska vi fika med Marcus och Louise, ser fram emot det. Ser du nu Louise vilka uppoffringar jag gör för att vara frisk till i morgon ;)

Vilka är ni egentligen?

Tydligen kan man kolla någon slags statistik på hur många som besöker bloggen. Jag hittade precis igen den och det var 41 stycken som besökt sidan idag. 41! Jag trodde inte att så många läste mina små inlägg. Vilka är ni egentligen? Säg hej i kommentarsfältet nedan, ni kan ju vara anonyma.

Jag frågar mig själv varför jag skriver blogg. Det är mest som en sorts dagbok, loggbok där jag kan skriva lite om vad som händer osv. Vänner gör liknande saker och på så sätt kan jag hänga med i deras vardag trots att vi inte alltid hinner ses eller bor långt, långt ifrån varandra. Nytagna foton på deras barn, resor de gjort eller saker som hänt. På samma sätt får de en inblick i mitt liv. Inga bebisbilder ännu, men nåt foto då och då i alla fall.

Men jag vet ju att det inte är 41 av mina släktingar och vänner som läser mina inlägg, så...ge er till känna nu! ;)


Höstmiddagen

I fredags var det dags för pansarbataljonens årliga höstfest. Denna gång dock utan balklänning, till alla damers stora förtret. Det var en trevlig tillställning och mina fötter ömmar fortfarande efter idogt dansande i olämpligt höga klackar. Jag tycker ju att mat är trevligt och denna gång serverades följande kulinariska rätter: Laxtartar till förrätt, helstekt oxfilé med Karl Johansvamprisotto samt en vit chokladparfait med passionsfrukt som en söt avslutning. Många beklagade sig över att det var risotto till köttet, min mor jämförde det med att svära i kyrkan, men som den sanna risälskare jag är (det är fullt möjligt att jag är en reinkarnerad kines), njöt jag av maten.

För första gången fick makarna Winblad von Walter inte sitta brevid varandra, eftersom vi blivit just makarna WvW. Jag fick en mycket trevlig bordsherre i trettiofemårsåldern och vi hade jättetrevligt. Klas satt med hans fru och de verkade också klicka. Det var otroligt mycket folk och tre av Klas fyra syskon var på plats.

En av de trevligaste sakerna med kvällen var dock på vägen hem. Jag slängde iväg ett sms till en kompis om att jag satt på Rönnbäcks och åt lite mat och innan jag visste ordet av satt hela det gamla killgäng som jag umgåtts så mycket med förut vid vårt bord och det var jättekul att se dem alla. En del har ju flyttat till Luleå och bildat familj,  andra har blivit sambo eller bott utomlands och vi umgås inte på samma sätt som förut. Därför var det väldigt roligt att se dem igen. Jag hoppas att det inte dröjer lika länge till nästa gång! Jag gillar er!


laxtartar

Uppdate: Jag glömde ju nämna alla de heta singlarna. (Men er träffar jag ju i alla fall då och då!) Nöjd nu? ;)

Borde jag skaffa mig en till man???

Hej igen. Duscha var skönt :) Har surrat lite med min älskling också. Han är nere i Enköping igen. Nästa vecka är det Skövde som gäller. Och...ooops, de där veckorna han skulle vara hemma...vad hände med dem? Jo, då ska han tydligen och panga lite i Lomben. Som militärfru skall man inte göra sig alltför många förhoppningar om att få träffa sin äkta hälft. Om man nu inte är ett pansarskott, vill säga. Ha ha. Jag är ju van vid ändrade planer och rätt bra på att anpassa mig om jag säger det själv, men......... lite trist är det ju att ställa in sig på att han inte kommer att vara i Boden förrän i mitten av november.  I bästa fall. Ändrade planer är inte någon omöjlighet.

Nu funderar jag bara på om jag borde skaffa mig en till man? Vilken religion skall jag konvertera till för att få tillgång till månggifte? Eller så skaffar jag en hund *skratt*

Uppdate: Klas blev hemma förra veckan, samt nästa. Jag avvaktar därför införskaffande av ytterligare en man. Dessutom kan det ju vara nog så besvärligt med en ibland, så det är nog lika bra ;)

Det nya håret


Hej igen. Klart att ni ska få se håret, jag har inget att dölja. Det var dock lite svårt att fota sig själv. Det är alltså längre fram och kortare och fluffigare i nacken. Det var den svårfotade nacken jag menade, när jag sa att jag nog aldrig haft så kort hår. Det känns bra. Lättare att få volym i barret på morgonen.nyfrillanNackenLila


En rödbeta är en god beta

Det blir mycket soppor nu när det är hurvens-kallt och jag är själv hemma. Jag kommer hem, chop-chop-chop, kastar ner det hackade i en gryta, gör annat, gör annat, gör annat, petar på grejset och ser om det mjuknat, tar fram "stavis" (min kompis stavmixern), mixar slätt, häller tillbaka i grytan, späder, kryddar lite, gör annat, häller upp, klickar på lite gräddfil eller smular ner lite fetaost, färdigt!

I kväll var det rödbetor och lök som fick puttra under locket. Borstj. Mycket gött. Sitter och äter en skål nu och känner att jag blir lite mer ljummen i alla fall.


Borstj

Heroes

Både dvd:n och vattenkokaren har gått varma i helgen. Vi har tryckt under mysfilten med de största tekopparna och kramats framför avsnitt av Heroes. Jättemysigt. Jag trodde inte att jag skulle gilla serien eftersom jag inte alls är lika galen i Spindel- och stålmannenfilmerna som alla andra är. Fast jag älskade de tecknade superhjältarna som kom för ett par år sedan. Ni vet vilka jag menar va? Heroes är dock helt min kopp te. Mycket bra serie.


Heroes

The quest

När Klas fyllde år fick han ett kuvert som innehöll koordinater samt ett par andra ledtrådar skrivna på en lapp. I fredags var det dags att åka ut på skattjakt! Vi hade ganska snabbt listat ut att koordinaterna gick till Kulturhuset  i Luleå och vi hade en liten aning om att koden som stod på lappen, tillsammans med "s.15" avsåg ett ISBN-nummer på en bok. Mycket riktigt, vi fann både boken och sida femton. På sidan i fråga fanns en karta över Karlsvik och de gamla magasinen som ligger där. Vi begav oss dit och där hittade vi en flaskpost... Någonstans där kom jag på varför Klas vän hittat på alla dessa gåtor.... Han kunde inte närvara vid Klas svensexa och det vet jag att både han och Klas var besvikna över. Nu vill han make up for it. Väldigt fint av honom, tycker jag.

Sedan ledde oss olika ledtrådar runt Luleå.  Ända till en skreva i muren runt Gammelstads kyrkby..... där hittade vi ett chiffer som vi inte lyckats knäcka ännu. Vilket tydligen var meningen, eftersom M och L messade att "questen fortsätter i morgon ".  Då avbröt vi och åkte på O' Leary's och käkade. Sen åkte vi hem till dem och drack te. Jag gillade skattjakten. Det var roligt att leta gåtor tillsammans med Klas.

Resten av helgen bjöd mest på slappande. Fredrik och Sofie var hit och fikade (vi måste ses oftare!!!) och det var jättetrevligt. På söndagen var vi och kikade på två hus. Ett i Björns och ett i Sävast. Vi hann även med en fikasväng hos Thomas och Tessi. Det var vår helg. Fort gick den.


image280

Regn och rusk

Sitter och käkar lite pasta med pastasås och småhurvas framför datorn. Första dagen på arbetsveckan idag. Måndag. Veckorna bara går och går, snart bankar julen på dörren. Just idag längtar jag efter snön. Bara på den korta vägen mellan bilen och hemmet hann jag få en en rejäl dusch. Jag traskar dessutom fortfarande omkring i ballerinaskor i tyg och försöker klamra mig fast vid sommaren. Jag får väl helt enkelt face it, det är höst.

Klas åkte i morse. Det kändes tomt att komma hem till vår lägenhet. Jag tror att jag måste rulla ihop mig i soffan under en filt och dricka en stor kopp te och provsmaka soppan som kokar på spisen. Jag har dock i ett svagt ögonblick looovat att mina elever ska få tillbaka sina prov på onsdag. Nåja, jag kan rätta framför teven, där rättar jag som bäst.


Regnochrusk

Not a bad hairday

Dagen har inte bjussat på så mycket av värde. Förutom att jag har fått bli ompysslad av min duktiga frisör, Ingela. Hon har kapat bort en hel del hår och jag har nog aldrig varit såhär korthårig förut. Jag är jättenöjd med den nya frisyren, det var på tiden att jag lätt barret falla! Håret fick ett lyft.

Klas ringde precis. Han hade också sett Heroes i kväll och nu längtade han hem. Han landar i morgon och det ska bli härligt att få hem honom igen.

Nu ska jag krypa ner med en bok eller en tidning. Sov sött!

Lista

Har du pojkvän/flickvän? Jag har en man. Vuxenpoäng? Ja.
Är du kär? Jag är kär.
Hur tidigt stiger du upp? Sex
Vem/vilka vet mest om dig? Klas, Andreas.
Gillar du att slåss? Nej, brottas med Klas är kul, men inte att slåss.
Vad ska du göra ikväll? Jag skall sova.
Har du utländska föräldrar? Nej.
Var har du ont? I...nej, jag skall inte klaga. Ingenstans.
Är du bra på att måla? Nejdu.
Vem kramade du senast? Min syster
Vad längtar du till? Till torsdagkväll. Myskväll med Klas.
Vad heter dina husdjur? Diesel, Cassie och Dammråttan Doris.
Har du körkort? Jodå
Favoritgodis? Choklad.
Morgon- eller nattmänniska? Natt
Sparare eller slösare? Mittemellan ;).
Har du några homosexuella vänner? Ja, och en hel del bekanta också. Såväl tjejer som killar.
Bio eller promenad? En bra film och sen en promenad hem hand i hand i frisk höstluft.
Är du kittlig? Njaäe, men jag gillar beröring. Kittla mig gärna, jag tar det som massage.
Rädd för insekter? Nej.Förutom getingar.
Anser du att du är stark? Jag är starkare mentalt, mina armar gör inte många chins ;)

Colasår eller chokladsår, frågan är vilket som är värst?

Igår var vi ut och åt på Thairestaurangen här i stan. Jag beställde in tre små thailändska rätter och det var jättegott. När jag bläddrade i menyn  för att kika på efterrätterna, ser jag att de fått stavningen av "sås" om bakfoten. I stället för Kola-och Chokladsås, stod det "Cola-och chokladSÅR". Är det månne detta som avses???


ChokladsårNågot att se fram emot

Vi tjejer i släkten har pratat om att åka iväg på en tjejresa i sommar. Igår bokade mamma in oss på en resa till Sousse i Tunisien. Vi åker den åttonde juni. Det är jag, mamma, syrran, min moster och mina två kusiner som åker. Det skall bli helt underbart. Sol, bad, god mat och bara slappa och må gött. Vi skall bo på hotellet här nedan.SalemSousse

Nu klipper jag till


I morgon skall jag äntligen få bort mina risiga toppar. Så skönt det skall bli. Funderar på att klippa mig lite kortare än vanligt den här gången. Det skulle kännas kul med något som är lite nytt. Louise och Marcus var här på partay i lördags och L var jättefin i sin nya frisyr.

Festen i lördags var mycket lyckad. Vi bjöd på allt i från kycklingspett med sataysås till laxbollar rullade i hackad gräslök och olika små snittar. Min favorit var minikrustaderna som jag fyllt med ishavsröra och toppat med en kräftstjärt. Mums var det. De flesta gick ut på krogen efteråt, men jag stannade hemma med M och L. Deras bebis är beräknad till den sextonde oktober. Jag tror att det blir en liten tösabit.

Jag fick veta en glad nyhet igår. En av mina belgiska vänner som var här till bröllopet är gravid och skall föda i maj. Hon har precis gått igenom en skilsmässa och har nu träffat en ny kärlek. Jag hoppas att hon blir lycklig med honom. Jag tror att min far blev lite avis på att hennes pappa skall få bli morfar och skickade mig ett sms där han frågade när jag skall ha någon bebis.

Frisör

Utmaning

Jag har blivit utmanad!

Bloggaren skriver 8 fakta/vanor om sig själv. Den som blir utmanad skriver ett eget
blogginlägg om sina 8 fakta/vanor och skriver in dessa regler.
I slutet av inlägget skriver du 4 personer som du utmanar och skriver deras namn.
Glöm inte att lämna en kommentar om utmaningen i deras kommentarrutor på
deras bloggar, så dom vet att dom har blivit utmanade och läser ditt blogginlägg.

Här är fakta / vanor om mig...

1. Jag är en liten stöka ibland och klantar till det för mig. Ni vet mjölkglaset som jag nyss satt och smuttade på.... Det rann ut framför tangentbordet och ner mot Klas dator. Han skulle strypa mig om han var här. Tur att han älskar sin lilla stöka ändå.

2. Jag är lite nojig över att glömma spisen eller tända ljus och dubbelkollar gärna innan jag går hemifrån.

3. Om jag inte vill prata i telefon när det ringer hemma hos oss. Ja, då svarar jag inte. Så det så. Ring på ni bara ;)

4. När jag gick i skolan satt jag ofta i sista sekunden med inlämningsuppgifter och dylikt.
 
5. Om det kommer en geting när jag går på stan så "gå-springer" jag iväg tills den slutat jaga mig. Jag ser jättetöntig ut...

6. Jag VET att man sällan dör i flygkrascher...men gud, vad skönt det är med tåg.

7. En gång när jag vann en uppsatstävling i fjortonårsålder och skulle få fika och fotograferas för någon tidning, så bjöd de på morotskaka. Jag hade aldrig ätit detta utsökta bakverk förut och tyckte inte att det lät gott, så jag ljög helt sonika ihop en morotsallergi.

8. När vi umgås med några av våra bästa vänner, som också är militärer liksom Klas, så händer det att de vill göra farliga och coola äventyrsgrejor, som att repellera från höga höjder och sådant som jag ogärna skulle ställa upp på i vanliga fall. Då tvingar jag mig själv att vara lite mer cool fast jag egentligen är mer lik Nasse i Nalle Puh. Oftast har de rätt och det vi gör är jätteroligt, men jag är oftast skiträdd hela tiden. De övertalar mig lite, jag får gnälla av mig lite och sen är jag alltid lika glad över att jag överlever.

Utan er skulle jag inte få utmana mig själv lika mycket. Men när man knappt vågar spela "Walk the pole", är man inte en mes då? Nåja, jag bjuder på det :)

Tre saker

Tre saker jag inte förstår:
Matematik
Hur man kan plåga försvarslösa djur/utsätta barn för övergrepp
Män (ha ha)

Tre saker som finns på mitt skrivbord/bordet jag sitter vid:
Våra datorer
En webcam
Smulor efter min hårdbrödmacka

Tre saker jag gör just nu:
Förtränger saker jag egentligen borde göra nu
Småfryser lite
Funderar på vad fasen jag ska skriva

Tre saker jag vill göra innan jag dör:
Bilda familj
Blåsa ut hundra ljus på tårtan
Resa mer

Tre saker jag kan göra:
Fula grimaser
Laga mat
Cykla

Tre saker jag inte kan:
Köra lastbil
Trolla med knäna
Vindsurfa


Tre saker jag tycker att du ska lyssna på:
Mina gudomliga budskap...ha ha
Vad du innerst inne vill
Bra musik

Tre saker jag skulle vilja lära mig:
Tala flytande spanska
Rida
Fler goda maträtter

Tre favoriträtter:
Tacos
Renfilé
Sushi

Lumbalpunktion


Oj, vad längesedan det var jag kikade in här och skrev en liten rad! Mestadels för att i perioder ids jag inte uppdatera. Vad har då hänt sen sist...ähum...det var ju ett tag sedan. Just nu sitter jag och käkar en leverpastejmacka och dricker ett glas mjölk. Har tittat på Dr. House och legat och myst lite i soffan. Dock inte med min man. Han befinner sig nere i Enköping för tredje veckan i rad. Han har dock befunnit sig på hemmaplan i två veckor. Tyvärr brukar Klas ha en benäghet att lyckas bli sjuk när han är hemma. Kanske för att han är mer ledig, slappnar av och ja, ni vet. Denna gången blev han tyvärr inte bara lite halvkrank , han blev jättesjuk!

På grund av tidigare problem med synnerven har läkarna undersökt om neurologiska sjukdomar kan ligga till grund för detta och första arbetsdagen på hemmaplan skulle de göra en lumbalpunktion där de drar ut vätska från ryggmärgen. Farbjoj doktorn sa att det fanns en liiten, liiten chans att han skulle bli väldigt sjuk och sängliggande ett tag efter det, men att han troligtvis skulle klara sig. Eftersom Klas är känd för att dra på sig en förkylning eller en bacill om den så nysts ut av någon borta i Långbortistan, åkte han såklart på denna pyttelilla möjlighet och blev totalt utslagen i en vecka. Jag fick sköta honom i sängen när jag kom hem om dagarna och funderade allvarligt på att åka och låna en pissflaska på vårdcentralen eftersom han hade såna gigantiska problem med att ta sig till toaletten.

Idag, tre veckor senare, lider han fortfarande av sviterna och jag hoppas att han blir bättre snart, så att han kan hänga med mig och träna och så vidare. Fast, å andra sidan sitter han ute på puben nu med grabbarna. Det bör tas som ett friskhetstecken ;)
Lumbalpunktion