Den lilla shoppingräkan

Den lilla shoppingräkan

Det blev givetvis ingen brudklänning inhandlad, den skall jag leta länge efter innan jag bestämmer mig. Som den lilla shoppingräka jag är kunde jag dock inte låta bli att köpa en partyblåsa till nästa bal! Jag föllför denna rosa kreation och den fick följa med mig hem i en fin papperspåse. Present från Klas, shoppingräkans sponsor ;)

Ännu en vit skapelse

Ännu en vit skapelse

Ännu en vit skapelse, denna med glittriga stenar som dekorerar släpet och livet i två breda slingor. Lite för tråkig för min smak, jag vill ha lite mer finess och glamour! :)

Halterneck

Halterneck


Halterneck känns inte heller som min grej. Jag har nog stor byst som det är och här ser den ENORM ut. En brudklänning ska vara stilfull, inte vulgär. Jag tror att jag passar bäst i antingen en axelbandslös klänning eller en med väldigt smala sådana.

Lady in white

Lady in white

Ännu en draperad skapelse. Gillar draperingar, så är det bara. Även denna från Cinderella i Piteå.

Lady in red

Lady in red
Jag tycker att jag som är så blek passar bra i starka färger, som rött. Vad tycker ni? Man behöver ju faktiskt inte gifta sig i vitt...... nån oskuld är jag ju knappast heller...ha ha.. Jag tycker om den här klänningen, men den var lite för liten över bysten. Fick klämma in tuttarna med milt våld och ändå vill de smita. Sånt kan ju sömmerskan fixa, så det är inte något större problem. Vad tycker ni om klänningen? Kommentarer, tack!


Crèmefärgad

Crèmefärgad
Här är ett exempel på en crèmefärgad klänning med snörning i ryggen. Färgen klär mig inte så bra, tycker jag, men jag gillar snörningen. Jag har en smal midja och tycker att det är fint att markera den. Dock är jag några kilon större här än vanligt...gick upp massor i vikt när jag satte in min p-stav. (Samt att jag fick en hel del plitor i ansiktet, varning för p-stav alltså!) Nu är den dock ute sen snart en vecka och jag hoppas att min vanliga vikt kommer tillbaka av sig själv. Det vore ju attan om jag måste dieta och hårdträna för att komma i bröllopsklänningen.....! Jag som älskar snarra och ostkrokar!


Vit och draperad

Vit och draperad


Den här klänningen provade jag på Cinderella i Piteå. Den är draperad och har ett liv med glittriga stenar. Jag trodde att jag skulle passa bra i crèmefärgade klänningar, men efter att ha testat några sådana har både jag och mina kompisar kommit fram till att jag klär bättre i vitt. Draperingar är snygga, något sådant är jag ute efter. Sen kan man ju lägga till någon mörkröd detalj, som en ros för att dekorera lite.

Klänningen

Klänningen


Brudklänningen känns jätteviktig! Den måste verkligen stämma, för på vår stora dag vill jag verkligen känna mig vacker som en saga. Den här klänningen illustrerar precis hur jag inte vill varken känna mig eller se ut...ha ha...man ser på min panikslagna min att jag inte alls känner mig fin i den här. Jag kallar den "tantlooken"... Den här skärningen får mig att se ut som en bredaxlad kulstöterska, och det är inte så jag vill se ut på min bröllopsdag. Det ser dessutom ut som om jag gömt en smärre påfågel i "stjärtpartiet"...nä, jag letar vidare!

Platsen

Platsen


Var börjar man då när man planerar ett bröllop? Själva platsen är ju väldigt viktig, samt tidpunkt. Vi har kommit fram till att vi vill ha ett sommarbröllop, även om Klas till viss del varit inne på ett vinterbröllop. Fördelen med att gifta sig på sommaren är ju att varken vi eller gästerna behöver frysa ihjäl i våra festkläder samt att de flesta har större möjlighet att närvara vid ett bröllop som är förlagt sommartid.

När det gäller valet av plats har vi diskuterat lite fram och tillbaka. Ingen av oss går i kyrkan och därför känns det lite fel att gifta sig där. Helst vill vi gifta oss utomhus, men då blir vi så beroende av vädret. En vacker plats för vigseln här i Norrbotten är Storforsen.... Då behöver vi dock en buss för att transportera gäster. Någon som har ett bra förslag på var man kan gifta sig? Överkalix har varit på tapeten, eftersom Klas har släkten där, men Boden eller Piteå med omnejd blir nog lättare eftersom att vi lättare kan erbjuda boende för långväga gäster då.

Uppdatering: Nu har Klas ringt och kollat om det är möjligt att hyra stora scenen i döda fallet och det verkar som om det både går och att det inte är alltför dyrt!

Frieriet

Klas friade till mig för lite mer än ett år sedan. På julafton. Han hade slagit in ringarna i ett litet paket och skrivit ett julklappsrim: "Om inte Anders säger nej, vill du då bli min tjej?" Min pappa heter Anders och här fick han ju en skriftlig förfrågan om sin dotters hand...ha ha... :)

Eftersom paketet var så litet och låg längst in under granen var det kvar till sist. Tomten höll nästan på att missa det. Vad jag svarade på den frågan? Klart att jag ville bli Klas tjej!

Nu har vi alltså varit förlovade i över ett år, men vi följer inte riktigt seden om att gifta oss inom ett år från förlovningen. Datumet för vigseln är egentligen satt till den 29 juni i år, men vi skall nog ta det nästa sommar eftersom att vi inte hunnit planera lika mycket som vi trodde. Jag åkte ju iväg till Frankrike i samma veva som vi bestämde datum. Ett annat skäl till att senarelägga den stora dagen är att jag så gärna vill bjuda in mina utländska vänner. Då passar sommaren 2007 bättre. Nu har jag alltså över ett år på mig att planera och eftersom ett bröllop kräver ganska mycket planering känns det skönt. Jag tänkte att ni skulle få följa oss i den planeringen, vi kan behöva en hel del smakråd och tips.