Klas tar mitt efternamn

Det blev Winblad von Walter. Klas tar mitt namn, men behåller Fältmark som ett mellannamn. Således blir hans namn: Olof Klas Johan Fältmark Winblad von Walter. Hjälp! Hur långt som helst!

Det har inte krävts några större diskussioner för att bestämma namn. Han ville helt enkelt ha mitt namn som vårt familjenamn och jag tycker nog också att det är synd att byta bort mitt vackra efternamn, även om det är fint med Fältmark också.

En nackdel i vissa sammanhang är att WvW är relativt ovanligt och det är lätt för knäppisar att få tag på ens telefonnummer. Halv två i natt ringde det nån märklig människa som hade sett en bild på mig på nätet...........

Kanske läser du den här bloggen, märkliga människan..... well, i sådana fall så borde du kanske hitta på något vettigare än att ringa hem till okända tjejer mitt i natten. Börja med att skaffa ett liv eller jobb eller bara med att lära dig gängse telefonnormer.

Bröllopsnatten

Efter festen kommer vi att åka till Piteå Havsbad för att tillbringa vår första natt som man och hustru i deras lyxsvit. Det ska bli mysigt! Jag älskar dessutom hotellfrullisar och vi har beställt en extra SEEEN utcheckning till klockan tre på eftermiddagen. Så vi kan sova ut ordentligt dagen efter bröllopet.


pitehavsbad

Tårtdekoration

Den här tårtdekorationen hittade vi på nätet. Rolig, va? Den kommer att kröna vår bröllopstårta.


Caketopper

Tårtan


Familj och släkt ska hjälpa till att laga maten till bröllopsbuffén, men tårtan har vi lejt bort till ett proffs. Den kommer att vara vit med band runt och sen kommer det att "rinna" röda rosor som har vita blad och silverpärlor nedför kanterna. Ungefär som på tårtan nedan. Killen som ska baka tårtan heter Micke Berg och han har verkligen gjort ett bra intryck på oss. Han verkar vara jätteseriös och noggrann och har till och med visat oss bilder ur sin tårtportfolio och vi har fått komma hem till honom flera gånger och titta på tårtor som han har gjort för att han ska kunna göra just den tårtan vi vill ha. Det kallar jag proffsigt bemötande.

Vår bagare har hus utanför vittjärv, nära Ängesholmen och det är så underbart vackert där så jag vill flytta dit omdelbums. Ett drömhus. Det är nästan så att vi är på vippen att tjata sönder någon av grannarna så att vi kan få köpa en tomt där.

Tårtan

RingalingUngefär såhär ser min vigselring ut. Den är slät, i vitt guld med sju diamanter. Den har kommit och det ska bli så spännande att få se den. Jag är ju egentligen ingen ringtjej och glömmer ofta att ta på mig förlovningsringen (den enda ring jag använder). Men en vigselring måste man ju ha för att få gifta sig kyrkligt, så en vigselring blev det. Klas behåller dock sin gamla förlovningsring. Utsedd till bestman och ringbärare är Klas äldsta bror, Krister.
Ringen

Möhippa

När man skall till att knyta hymens band hör det ju till att få en möhippa respektive svensexa. Klas svensexa pågår just nu i skrivande stund och de hade hittat på en hel del roliga saker för honom. Alltifrån bastubad med kalla öl till paintball och god middag. De skulle även hanfemkamp och så skall han få sälja kondomer på stan till förmån för prostatacancerforskningen iförd klänning och peruk. Han skulle även få dela ut rosor till  "tjejen med de vackraste skorna" eller "finast leende" på krogen. Roliga grejor. Så tycker jag att en svensexa eller möhippa ska vara, att kasta någon i en kall sjö och sedan köra därifrån eller att färga någons hår blått är inte roligt för den drabbade. Det är roligare med en härlig sista kväll med gänget som ogift.

Jag har varit på två svensexor/hippor tidigare. Båda gångerna var det kombinerade sexor/hippor där tjejerna mötte killarna i till exempel lasergame. Mathias och Liz svensexa var väldigt rolig också. De fick klä ut sig till agenter och göra olika uppdrag. Jaga rätt på koder, flyga flygplan, köra gokart och motorcykel med mera. Samt en del pinsamma inslag också. Som det ska vara.

Hm, inte FÖR pinsamma saker bara, hör ni det väninnorna! ;)Möhippad

Rätt mäss!

Det här är dock rätt mäss och bilden är tagen inifrån "Vita havet" där vi kommer att avnjuta en delikat bröllopsmåltid. Långbord med vita linnedukar och silverkandelabrar målas upp för mitt inre. Finklädda vänner och härlig stämning. Efter middagen kommer serveringspersonalen att duka undan borden och DJ:en förbereda för dans. Då kommer vi att shaka loss som på bilden nedan.

Det påminner mig om att vi inte har tränat på bröllopsvalsen någonting. Det kanske vi bör göra. I vanliga fall brukar jag mest tassa med när det vankas vals. Ett, två, tre, ett, två, tre. Jag kör ärligt talat alltid på samma koncept när vi dansar styrdans. Jag har aldrig lärt mig att dansa "på riktigt", så jag tassar med och följer efter min danspartner dit denne styr lackskorna. Funkar alltid och sen tycker jag ju att det är förbajjat roligt att dansa också!

Höstmiddag

Där allting tog sin början


Jag har gått igenom gamla fotomappar nu under semestern. Hittade bland annat detta kort som togs alldeles i början när jag och Klas träffades. På bilden är jag 21 och han 25 och vi sitter i en soffa på mässen. Föga anade vi då att vi skulle komma att gifta oss och hålla bröllopsfest på samma mäss. (Ojdå...nu säger Klas att det där är fel mäss....men skitsamma...det låter mycket mer romantiskt...ha ha) Kanske borde vi ha anat det när vi såg bilden. Vi ser ovanligt kära ut för att bara ha känt varandra i ett par veckor.

Jag ville ju verkligen, verkligen inte bli kär i den där killen här nere på  bilden. Jag ville verkligen verkligen verkligen vara ensam. Tur att jag gjorde som det kändes i stället för vad jag hade bestämt mig för.Bröllop

Än finns tid till ånger!


Det är den här mannen jag skall gifta mig med. Det är dock en vecka kvar. Än finns tid till ånger!


Kaninklas