Nattsuddar

Jag skrev uppsats till elva-tiden ungefär, sen dess har jag surrat på msn och med Klas och Krister. Vi har fortfarande inte bestämt vad vi ska göra på nyår. Antingen åker vi till Hemmings och är med alla syskonen och respektive (på Klas sida) eller så åker vi till mina föräldrar och äter gott och myser. Ytterligare ett alternativ är att åka till Kronogård och bo i husvagnen. Åka skidor och laga nåt gott. Dessutom är det fest i Piteå.... hm, vi får nog vela ett tag till, sen får vi bestämma oss.

Är hungrig igen. Gjorde en god smoothie och snittar till oss för ett par timmar sedan, men det är ju som sagt ...ett par timmar sedan. Kanske jag skulle göra mig en gravlaxsmörgås.

Det är jullov på riktigt

För jag har minsann vänt på dygnet! Vi sov i ett sträck till klockan ett idag (!) och låg sedan kvar och kramades ett tag innan vi klev upp. Det var inte riktigt meningen att sova bort hela dagen, men å andra sidan somnade vi nog inte förrän tre. Det lutar åt en sen natt ikväll också.... jag sitter framför datorn och skriver uppsats och Klas och Krister sitter och spelar World of Warcraft ute i matsalsdelen. Jag älskar ju att nattsudda, men det hade varit roligare att pyssla med annat än att skriva uppsats. Jag börjar dock se slutet av denna, vi har uppsatsseminarie den nionde januari. Jag ska skicka ut denna till mina kursare den andra, så jag har inget annat val än att tillbringa julledigheten framför datorn. I alla fall delvis. Idag har jag även hunnit med att träna en sväng.

Body jam har en ny koreografi och jag var där och försökte hänga med. Det gick sådär, men eftersom de kommer att köra samma i tre månader nu så känner jag mig inte orolig. Tonvikten ligger nu på dansstilarna indie och disco, men vi kör även lite latin och hip hop. Hur kul som helst!

Step In hade ute nya vårschemat. Det skall hängas upp på lämpliga ställen så att jag ser det hela tiden ;)

Nu ska jag återgå till min polare Pär Lagerkvist.....  en roligare fredagkväll kunde man ju ha?

Jag är hög!

På endorfiner alltså ;) Oh, vad det var skönt att träna! Jag älskar verkligen att vara på Step in. Dels att röra mig, dels att surra med folk, men även att ligga i massagen. Nu ska jag vara snäll med kroppen och ge den lite bränsle. Jag är sugen på proteinrika saker som...ägg, kött och lax. Gravlax, äggröra och tjälknöl alltså. Klas är och lirar  hockey i Piteå. Jag hoppas att hans lag vinner.

Träningsuppstart

I kväll ska jag äntligen masa mig iväg till gymmet. Ni som har hängt med i mitt bloggande vet att hösten präglats av stora träningsuppehåll på grund av envisa förkylningar. Nu har jag vilat och tagit det lugnt rejält länge för att allt skulle få läka ut, så jag hoppas på ett positivt gensvar från min kropp. Jag mjukstartade med en promenad i förmiddags, det var riktigt skönt. Jag kanske inte är så snäll som kickstartar med ett spinnpumppass..... men..... det var det enda som passade i tid och rum och dessutom tränar man hela kroppen då.

Vi kom inte hem förrän halv ett i natt efter att ha varit till Överkalix och hälsat på Klas mormor och morfar samt morbror och moster med kusiner. Vi hade med oss Krille och Madde och lilla bejsan och åt massor av god mat och surrade. Överkalixborna hade inte sett Natalie tidigare, så hon fick vandra runt i många famnar.

Har ringt till rektorn för nya läroverket idag också, men tjänsten var redan tillsatt. Jag sökte den aldrig, det var så få timmar och jag trivs så bra på Sandenskolan.

Nu ska jag knalla iväg till gymmet strax, ska bli skönt. Jag får återkomma med en rapport om huruvida jag orkade hänga med i tempot eller ej.

Idag har det inte hänt...någonting.

Väldigt...händelselös dag..... vilket kan vara nog så skönt. Men jag känner att jag är lite rastlös. Sitter och tuggar på ett stycke tjälknöl och några köttbullar. Tycker om att småäta. Vi har bara tagit det lugnt idag, syster och jag. Och Klas har spelat dator, just nu befinner han sig tydligen så långt som den 5 november 1936, ett par år innan kriget bryter ut, och håller på att planera en landstigning i England. Jag funderar på om jag kan lura med honom till att krypa ner under täcket...men det är möjligt att jag får se mig besegrad i förmån till den tyska flottan. Ha ha....ha. Sov gott, det ska jag göra!

Min favorit på julbordet

Här har ni en bild av min absoluta favorit vid jul.....mmmmmmmmm

Vi planerar att åka och fiska mycket i sommar, kanske det blir en och annan lax?


Gravlax

Lilla Grönöga, ugh!

Jag tog ett kort av Klas igår där han fick världens rödaste ögon, men med hjälp av photoshop kan man ju som sagt retuschera det mesta (varför tror ni att alla supermodeller saknar celluliter och fräknar på korten?) så jag gav honom sina gröna tillbaka. Tyvärr råkade jag ge honom en lite väl grön nyans... 
Om jag ska vara riktigt sanningsenlig har jag faktiskt gått omkring med såna här lysande gröna ögon ett par veckor. Testade att bära gröna linser, men det var inte riktigt min grej. Jag håller mig till min originalgröna färg, så slipper mina vänner fundera på om de råkat ta LSD.....



Lilla Grönöga

Systrarna WvW

Här kommer två bilder på mig och världens bästa syster. Världens bästa bror ville inte hänga med sina äldre (läs: starkare) kvinnliga familjemedlemmar, utan valde att blåsa (bokstavligen) iväg till Piteå för att partaja. Vad är det för en mysko pose du intar med benen, Malin? I själva verket är systeryster betydligt längre än mig.... försöker du vara snäll och sänka dig till samma nivå som din minisyster? *skrattar*





systrarna winbladSisters

Redan hemma

Juldagspartajet blev inte långvarigt. Orkade inte hålla igång så länge på farmen, så nu har jag käkat laxmackor med Klas och Malin och det ska bli sååå skönt att krypa ner under täcket. Det var skoj att träffa gamla klasskamrater, arbetskamrater och annat bekant folk. Det är det som gör det skoj att gå ut på juldagen.  Nu sitter jag  här och småfryser. Tänkte bara surfa en liten stund innan jag går och lägger mig. Vilket blir snart. Ett stycke älg puttrar på i ugnen och ska bli tjälknul, men den lagar sig själv.....sååå....godnatt..........zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz

När juldagsmorgon glimmar

Idag spenderar vi tiden i soffan i våra morgonrockar och med julmat och mys. I alla fall fram till tvåtiden, då vi ska ut till Alträsk för att hälsa på morfar och äta ännu mera julmat tillsammans med hela tjocka släkten. I kväll blir det fest hemma hos Krister och Madde och sen ska vi ut på Western Farm. Det blir nog skoj.

Julafton var lugn och stilla, med tomte och klapputdelning. Jag åt så mycket julmat att jag knappt orkade hämta mina julklappar hos tomten. Det var så otroligt gott! Jag fick många fina klappar och Klas blev glad över kläderna jag köpt till honom. Jag tyckte att han behövde uppdatera sin garderob lite, så jag tog saken i egna händer.

Nu ska jag gå och slänga i lite kläder i tvättmaskinen och sen ska jag återvända till soffan.

Strax dax för lax

Trevligt att spendera lite tid med Lisa idag, det var längesedan vi sågs. Sedan mötte vi upp Marcus och Louise för en fika på Cafe Ollé för att därefter hälsa på Krister och Madde. Där var det sexårskalas och full rulle. Nu håller vi på att steka upp lite teryakilax med quinoa. Vi började att se en ny serie igår på dvd: Greys Anatomy. Den verkar lovande. (Ja, jag VET att den är gammal, men vi har sparat den till nu). Strax dax för lax och devedemys alltså. Jag har bara kvar att slå in Klas julisar nu, men det gör jag när han åker till Piteå tidigt i morgon bitti för att lira hockey.


Snark......

Det är alldeles för tidigt att sitta här och surfa såhär tidigt.... Sitter och väntar på att Lisa ska komma med tåget. Hon har sagt hela tiden att hon inte tänker komma upp nåt till jul, men det hade jag redan räknat ut med lillfingret att hon visst skulle. Så det så. Nu är klockan kvart i sju och hon är en kvart sen, vilket med Lisa-mått är riktigt, riktigt, riktigt I TID *Skrattar*

Klas är också uppe, så nu ska vi kocka lite frukost snart.

Dan före dan före dopparedan

Hej hopp, nu är jag här igen. Tänkte blogga lite mer nu när jag är ledig. Även om gårdagen mest bara sovs bort, kände mig riktigt seg och låg. I morse när jag vaknade var jag piggare och vi styrde kosan mot Luleå för att handla de sista julisarna. Nu är allt inhandlat och vi har hunnit med att träffa kompisar också.

Kvällen kommer att ägnas åt paketinslagning och om lusten faller på kanske ett och annat julklappsrim. Klas ska grava lax och jag ska pyssla på med lite annat. Vi julpyntade lite igårkväll, fick upp stjärnor i fönstrena och julbelysning på balkongen. Lite sent i vissas ögon, men sånt ska man inte bry sig om. Vi sätter upp våra adventsstjärnor när vi vill, det är väl ingen tävling? ;)

Nu ska jag tända tusen juleljus ;)

Lite småsliten

Idag håller jag en låg profil och ligger i soffan och kikar på teve. Trevlig fest igår tillsammans med mina kollegor. Klas blev kvar i Piteå på grund av halkan, men kommer nog snart hem. Väldigt spännande att få se vår nya bil. Nu har vi lärare dessutom fått j-u-l-l-o-v! Dags att ladda batterierna, äta julmat, umgås med familj och vänner och så vidare.

Nu åter till soffan och fjärrkontrollen ;)

Ny bil!

Äntligen har vi hittat en bil vi gillar. Eller, vi och vi. Jag har inte haft tid att åka med och kika på den, menv vi har kikat på likadana tidigare, så jag vet på ett ungefär. Det är mer Klas grej det där med att leta bil, han kan mycket mer om bilar dessutom. Det blev en BMW från Skellefteå, får posta en bild på den sen när vi hämtat hem den. Känns hur bra som helst med tanke på att Opeln var riktigt svårflörtad idag.

Min brudklänning har dessutom kommit, så vi måste om till Piteå för att hämta den. Ska bli trevligt att testa den. Nu ska jag ställa mig och trolla fram världens godaste cheesecake ;)

En snabb-rapport från en måndag

Hej och hå och så var måndag förbi! Hostar och kraxar fortfarande litegrann....men humöret är på topp! Jag har haft en bra dag med ungarna, vi har pysslat på med lite av varje. Satt kvar länge på jobbet och planerade med en jobbarkompis, vi har planer på g. Sen blev det svärmors kåldolmar....mmmmmmm.... och lite mys med Klas. Han har varit till Skellefteå idag och kollat på en till bil. Vi letar för fullt. I övrigt nil novi sub sole, intet nytt under solen.

I morgon: Jobb, jobb, jobb. Samt att jag tänkte fixa lite fika till ungarna till på onsdag.


natti natti!


Brrrrr......hutter....fryys...

Det är kallt i vår lägenhet. Sitter och hurvas och längtar efter att hoppa in i duschen. Vi har haft det så kallt i lägenheten nu i vinter, något är galet. Luftning av elementen???? Måste ta tag i det. Helgen har varit lugn och skön och fredagkvällen bjöd mycket riktigt på ett restaurangbesök. Igår bar det av till Piteå för att gratta Emil och Alex, Jimmy och Erikas båda söner. Vi fick världens godaste smörgåstårta och det var skoj att träffa kompisarna. Sedan väntade god middag hemma hos Klas föräldrar.

Väldigt roligt att träffa Josse igen, Lasses tjej. Hon har bott i Brasilien under hela hösten för att studera sumphjortar och verkar ha upplevt en hel del under sina månader i de sydamerikanska träsken. Vi såg lite film och idag har vi varit ute och ätit med dem på Thai Garden. Lite julklappsinköp har vi hunnit med också, jag har köpt ungefär hälften av mina klappar nu och det är ju helt klart ett framsteg.

Vi var och kollade på en ny bil idag, en bmw. Kanske blir det köp, kanske inte. Klas ska nog åka och kika på några fler bilar i morgon när jag jobbar. Tre dagar kvar nu, sen jullov! Yabbadabbadooo! Förhoppningsvis blir det en ny bil i julklapp till mig och Klas. Ska passa på att mysa med honom lite nu, innan han åker iväg och lirar hockeymatch. Hoppas att ni också haft en skön helg! :)

Fina fredag!

Fredag, betygen satta. Helg. Klas kommer hem om en timme och stannar i tre veckor. Det kan inte bli så mycket bättre. Vi ska på barnkalas i morgon, handla lite julisar och nu ikväll vet jag inte vad vi ska hitta på. Förmodligen gå ut och äta, för trötta för att ställa oss och laga mat när han kommer hem. Jag hoppas på ett restaurangbesök :)

Finally!

Nu är betygen satta! Känns mycket bra att jag är färdig med det. Satt kvar på jobbet till halv sju för att knappa in det sista. Hade ganska många elever att betygsätta, det tog sin tid. För övrigt är det ett under att jag lever efter alla vurpor jag varit snubblande ( i ordets rätta bemärkelse)  att göra på den lilla gångvägen mellan bilen och hemmets trygga vrå. Den snorhala isen har klätt på sig ett lager snö och jag har haft full sjå att inte dratta på ändan.

Nu sitter jag och lyssnar på lite musik och funderar på om jag kanske skulle ta reda på lite disk. Men nä, det blir nog en lång och varm dusch i stället. Disken kan vänta, jag måste ändå städa undan lite innan helgen. Jag kraschade i soffan med en tallrik pasta med hemgjord pastasås. Kastade ner lite av varje i stekpannan och fräste ihop en god sås. Det är det mest avancerade jag lagat på hela veckan. Har inte haft någon som helst motivation att laga mat. Nu när Klasse kock kommer hem blir det andra bullar :) Mysiga middagar.....mmmmm, I like.

När man suttit fast i rättningsträsket i en vecka har man inte så mycket att berätta.... Har inte kommit iväg till doktorn med hostan och halsen ännu. Ja, jag vet Louise, fy på mig! ;)

Igår knallade vi iväg till Hildursborg och tittade på luciatåget. Det var stämningsfullt. Sedan blev det pepparkaka och lussebulle i klassrummet med vår klass. Fröken lyckades till och med trolla fram ett kassettband med julmusik!

Dr House får se sig brädad av handbollen

Jag som hade sett fram emot en stunds tevetittande i sällskap av Dr Gregory House med kollegor. I stället visas direktsänd handboll på fyran. Jag är inte någon handbollsälskare, så jag får helt enkelt bita i det sura betygssättningsäpplet och fortsätta med mitt rättningsarbete. Betygen skall vara inne senast fredag och vi tillämpar numera sådana moderniteter som en betygsdatabas i stället för forna tiders disketter. Jag tycker att det är positivt att den utvecklingen går framåt och det försök vi gjorde nu i höst med att skriva in underlaget för utvecklingssamtalen via Internet har övertygat mig om att teknikens under i många fall är av godo :)

Gårdagen andades också betygsättning, morgondagen likaså. I övrigt har jag veckohandlat, haft lektioner som vanligt...ja, detta blir verkligen en jobbvecka. Ingen social samvaro, bara jobb. I morgon fyller Tessi år, på luciadagen. Vi ska till Hildursborg för att titta på luciatåget och sedan blir det lussekatt och pepparkaka för hela slanten.

Jag önskar att jag hade något spännande att berätta, får nog snart fabulera lite och krydda min tillvaro lite. Snart jullov, det blir härligt. Speciellt när Klas är ledig samtidigt. Väldigt längesedan vi hade mer än tre dagar tillsammans. Nå jo, tillbaka till pappershögarna i vardagsrummet!

Dags att krypa ner under täcket!

Nu är det söndagkväll och dags att krypa till kojs. Helgen har känts extra lång eftersom att Klas kom redan i torsdags. Vi har spenderat tid med vänner, varit på julklappsjakt i Luleå, hunnit med att äta ute två gånger, besökt Olivers en sväng, sovit länge på mornarna och .....ja, vad det är skönt med helg! Nu jobbar jag bara en och en halv vecka till. Klas jobbar sin sista vecka i Stockholm nu och sedan är han ledig i tre veckor. Det blir toppen det. Hela tjocka släkten ska fira jul i Bredis, det blir en härlig jul.

En annan nyhet är att jag blir kvar på Sandenskolan under vårterminen. Så som det ser ut nu. Har en del annat på gång också, men det är så osäkert ännu att jag behåller det för mig själv. Det kanske inte blir något av de planerna alls och jag får ändå inte besked förrän i mitten av vårterminen.

Förkylningen dröjer sig kvar och jag tänker ringa doktorn i morgon. Kanske behöver jag en penicillinkur trots allt? Har inte kunnat träna på evigheter och jag är evinnerligt less på att hosta/snora/tappa rösten.

Ska försöka få Klas att slita sig från datorn nu. Han håller på att invadera Polen i sitt dataspel, så det lär ju bli svårt ;)


Snart helg!

Det känns redan som helg. Klas kom hem vid elva idag och jag smet hem på lunchen för att kramas lite med honom. Trevligaste lunchen på länge. Det är alltid roligt att träffas efter två veckor isär, jag gillar att längta. I kväll har vi varit hos Krister och Madelene och gosat med lilla Natalie. Hon var så söt så. Och lugn och snäll, hoppas att det håller i sig ;) Farbror Klas är så stolt över sin lilla brorsdotter.

I helgen blir det julklappshopping, lite rättningsarbete, god mat och umgänge med vänner. Klas lirar hockey på söndag, då kanske det blir en Piteåsväng.


Tur att linan höll


Här firar jag mig ner från ett jättehögt torn. Mathias står där uppe och lugnar mig och säger att jag visst inte kommer att slå ihjäl mig. Eftersom jag finns kvar här ibland er för att babbla på om allt möjligt, så hade han bevisligen rätt och jag fel. På bilden där nere är det jag och Klas och herr och fru Holmdahl. Vi bilade ner till dem i Västerås. Vilken gap jag har på  bilden nedan..tur att det inte kom en myggsvärm...



TornetVästerås

Förlorare...varje gång!

Tp
Förlorare igen
Det spelar ingen roll killar. Genom åren har det blivit en hel del TP-matcher, men VI vinner ALLTID. Så är det bara. Nothing to do about it. He he. Observera att dessa bilder tagits vid tre olika tillfällen, och att det bara är tre av många förluster....*garvar skadeglatt*



Förlorarna

Sommarbild

´


Här kommer en härlig bild från en sommar för många år sedan. Med på bilden är Putte, Lisa, Therese och Thomas. Härliga människor som jag tycker mycket om :)


Sommarbild

Idag har jag varit duktig

Jag har nämligen varit på universitetet och diskuterat min uppsats. Ett steg på vägen till examen....och examen vill jag ha! Jag tycker bara att det är så skoj att jobba, blir inte mycket tid över till annat. Var även till Luleå och köpte söta bebisgrejor till lilla Natalie. Vi ska åka och hälsa på henne när Klas kommer hem. Vill inte åka dit och hosta på lillbejsen. Kan jag inte få slippa förkylningen snart???

Kvällen kommer att ägnas åt lite tevetittande och rättande/planering. Inte mycket tid kvar nu innan betygen skall sättas. Känner mig inte stressad, inte det minsta. Känns bra. Ska kika på Dr. House också, me like. Har indisk fiskrätt i ugnen, måste tas ut...nu! Bon appétit!  

Lägger in en rolig bild:



Idag har jag varit duktig

Klasfri helg

Klasfri helg innebär att umgås med vänner i stället. Det är vad jag har pysslat med i helgen. I fredags var det Idolfinal som gällde, då hejade jag på Markus. Roligt att han vann! Igår hade jag ett gäng hemma hos mig och vi surrade och drack lite vin. Sen gick vi på Olivers och det var skoj. Träffade många gamla elever och det är alltid roligt att höra vad de gör nuförtiden. Det är även ett tecken på att jag kanske är för gammal för att gå ut dit? Fast det blir ju så sällan. Lillebror var också ute och såg ut att stortrivas!

Det roligaste med gårdagen var att lilla Nathalie föddes! Nu är Klas farbror och jag faster. Det ska bli roligt att få träffa lill-tösen. Nu är det bebisshopping som gäller!

För övrigt är jag fortfarande förkyld. Hostar, snorar, hes..... allmäntillståndet är inte på topp. Funderar nästan på att gå till läkaren för att kolla vad det är som gör att jag blir förkyld gång på gång.

I morgon är det jobb som gäller, sedan kommer Klas hem på torsdag och det ska bli jättemysigt.