Är det kväll eller morgon?

Det frågade jag mig när jag yrvaket hörde att, vad jag trodde var morgontidningen, trillade ner i vårt brevinkast. Än mer förvånad var jag över att vakna upp i soffan. Efter en snabb titt på klockan insåg jag dock att det var kväll, att jag blocko-somnat i soffan. samt att det inte var morgontidningen utan bara lite reklam...zzzzzzzzzzzzzz..... mycket skönt var det. Mycket skönt. Har mest legat i soffan hela kvällen. Ingen träning ikväll, men i morgon...då.

Dagen tillbringades på Skolforum. Intressant föreläsning om olika lärstilar. I morgon ska jag rätta prov. Sov gott så länge!

Seinfeld




Idag har jag hunnit med mycket på jobbet. Eftersom eleverna är lediga har jag hunnit röja upp inne på vår språkinstitution, rätta, planera undervisning m. m
Kvällen har mestadels spenderats i soffan framför denna eminenta serie. Jag älskar Seinfeld. Laddar gärna dvd:n med den och gossar ner mig under min mysiga filt. Köpte en ny morgonrock i helgen också. Perfekt för höstmys. Har faktiskt tränat i kväll också. Duktig kicka. Och lagat lite matlådor. På tal om matlådor....hungrig är jag..... som vanligt.



Seinfeld

Höstmiddagen

Helgen har susat förbi i raketfart, som vanligt. Fredagkväll kom Klas hem ganska sent och vi myspysade på med lite ostbricka och vin. Igår var det dags för höstmiddag. Jag hade denna rosa klänning, vi glömde i vanlig ordning att ta foton..... Klas fotade kortet på mig innan och kortet på oss två är när vi är på väg hem. Under själva festen glömde vi bort kameran. Det serverades jättesmarrig mat, som vanligt.

Förrätt: Rödlökscheesecake på kavring med en laxrosett
Varmrätt: Fasan med rotsakspuré och smörstekta kantareller samt kantarellsås och gelé
Efterrätt: Vit chokladparfait med rostade hasselnötter och exotisk frukt.

Godast var förrätten. I övrigt kan väl kvällen bäst beskrivas som "trevlig". Jag brukar ha så himla kul med Klas jobbarkompisar, men denna gång var ingen av dem där. Förutom Mattias och Liz, som räddade kvällen. Det var inte lika mycket drag som vanligt och vi var hemma ganska tidigt. Jag hade tänkt gå ut, har tänkt det flera helger nu....men det blir inte av. Nåja, får ta det en annan gång. Vi goffade lite skrovmål på Rönnbäcks i stället.

Idag har vi suttit på Café Ollé tillsammans med vänner och surrat och käkat brunch. Nu blir det lite kvällsmys framför "Grizzlyman". Hoppas att den är bra. Hoppas att ni också haft en trevlig helg :)





rosa balstassVi två

Snart lov

Bara två dagar kvar till höstlovet. Det märks att ungarna är trötta och behöver ett break. Jag har varit pigg och glad idag, förkylningen har nästan helt släppt sitt grepp om mina luftrör och jag har kunnat träna ikväll. Det kändes hur skönt som helst! Ska nog träna imorgon också. Bara inte förkylningen kommer tillbaka...

Bra dag idag också, mycket rättningsarbete att ro iland, men det hinns med. Idag har mina nior debatterat olika heta ämnen på förmiddagen och sen hade vi en givande diskussion på eftermiddagen. Det är roligt att de tycker om att diskutera, det gillar jag också.

Jaa.... det händer inte så mkt spännande just nu, så jag har inte något att skriva.  Tack till Lillstrumpa för vykortet och låtarna du skickade igår :) Det uppskattas.


Våta drömmar om centrallås

Mycket trevliga lektioner idag. Mindre trevligt är att vår bil håller på att lägga av. Bettan oh Bettan, varför sviker du mig? Det känns lite surt att behöva ge sig ut på biljakt nu i början av vintern. Ska ta ett snack med Klas om det ikväll. Jag har varit motståndare mot ett bilköp, har tyckt att vi klarat oss med skrället ett tag till. Nu bor vi ju dessutom i stan och jag BORDE gå till jobbet. Men.... det är ju som sagt mycket man BORDE. Nu har dessutom kung Bore installerat sig i Boden. Jag höll på att frysa fossarna av mig idag i snålblåsten. Ännu ett skäl att byta bil. I have a dream, om en bil fri från bensinångor så att man slipper bli hög när man kör. I have a dream, om en klimatanläggning. I have a dream, om centrallås.


Reunion

Här kommer en bild från vår återträff i somras. Vi firade tioårsjubileum med klassen och tog ett klassfoto. Kul fest med allt i från kära återseenden och roliga lekar till folk som blev för fulla samt lite vänsterprassel. Med andra ord, en helt vanlig fest. Jag sitter som trea i tjejraden. Nu måste vi ses när det gått tjugo år också. Tack till Lisa och Anna som anordnade.


Reunion


Bal till helgen

På lördag är det dags för höstbal. Det brukar vara en mycket trevlig tillställning, så det ser jag fram emot. Köpte ju till och med en balklänning för lite över ett år sedan, som jag inte haft tillfälle att använda. Förra höstbalen var jag i Frankrike och på Fraustadtbalen var vi i Österrike och piskade pist. På lördag kan jag använda den. Undrans just om jag kommer i den överhuvudtaget? Har lagt på mig ett par kilon sen jag köpte den tror jag. Ähum...... kanske bör kollas INNAN lördag. Jag bokar aldrig tid hos frissan, slänger på lite löshår när jag ska på fest i stället. Jag är totalt kass på att göra frisyrer, men löshåret sitter där det ska på mindre än en minut. Snacka om att spara tid när det gäller balfix. En del sitter ju hos frissan på morgonen och får sedan akta frillan hela dagen. Här kommer några bilder från tidigare balupplevelser och JA, jag vet att jag alltid har rött eller rosa (det blir rosa även den här gången), men jag gillar röda färger! Hm, till och med klänningen på det svartvita fotot var röd.

Hm, måste nog gå och leta fram klänningen och se om jag kommer in i den..... håll thumbsen och toesen!





Liten bildBalklädd42921-10942921-108dansar lite med klas
svartvit
Tiara

Måndag och trötter


Okej då, kanske inte LIKA trött som den här kissen, men jag är lite måndagstrött. Trevlig dag på jobbet, men jobbigt att stiga upp. Speciellt när Klas fick ligga kvar och tryna i flera timmar. Idag har han servat gamla bettan, så nu rullar hon förhoppningsvis i morgon när jag ska och undervisa på Torpis.



Trött kisse

Sköna söndag

Härlig söndag, har mått gott och umgåtts med vänner. Vi var till Svartbyn och fikade hemma hos Krille och Madde tillsammans med Markus och Louise. K och M har fått det riktigt fint i huset och snart kommer det en till familjemedlem. Det blev en sen middag ikväll och vi åt helt olika saker. Klas satte i sig grillad fläskkarré medan jag åt sushi. Ibland får jag sushisug, ikväll var en sådan kväll.

Inte mycket att förtälja. Lugn helg och ny vecka i morgon. Efter denna vecka är det höstlov! Det ska bli skönt. Har en del projekt då, men...det får bli då det.

Veckan bjuder på jobb, utvecklingssamtal, träffa vänner, förhoppningsvis träning (lite småsjuk fortfarande) och på lördagkväll ska vi på höstmiddagen. Skoj!

Ja ja, som ni ser har jag inget att skriva om. Ha en bra vecka!


Nu är det helg här i vårt hus

Lördag och jag är ganska seg och trött. Personalfest igår, jätteskoj! Jag hade jättekul. Inte det minsta dålig idag, men trött eftersom jag vaknade åtta i morse. Go och glad som en kexchoklad. Vi tänkte ta bilen till Luleå, men gamla bettan protesterade genom att stympa sig själv på en bränsleslang samt spruta bensin över hela motorn.... suck...... Nåja, vi tog bussen och i Luleå mötte Mattias upp. Härlig dag, lunch/middag på waldorf och lite shopping. 

Ja, det var dagen i ett nötskal. Den är dock inte slut än, bäst att inte sitta här och uggla framför datorn! Trevlig helg på er! :)

Det finns inga skridskor i öknen

Nu när jag fått softa lite i soffan och en dos kattgos känner jag mig lite piggare. Det är alltid så, jag är kvällsmänniska och nattuggla ut i fingerspetsarna. Eller ugglevingarna, kanske man skulle säga. Tyvärr funkar inte nattsuddande med att jobba dagtid, så det får bli på semestern. Jag läste en bra bok igår : Det finns inga skridskor i öknen av  Mats Berggren. Det är en ungdomsbok som utspelar sig i ett modernt Sverige, som tar upp hur det känns att komma som invandrare till Sverige, men porträtterar även oss svenskar på ett träffande sätt. Bra bok, jag tyckte om den. Jag läser mycket ungdomsböcker nu, men har även satt tänderna i min första Karin Alvtegen-bok. Den heter Saknad, om jag inte missminner mig.
Ska krypa ner och läsa snart. Lånade även Jared Diamonds uppföljare till Vete, vapen och virus. Läst den? Om inte, läs den. Den är bra.

Jag hostar och har ont bakom ryggen. Ingen feber, inte ont i halsen...hum, hur känns lunginflammation? Har jag ont bakom ryggen för att jag hostar eller för att jag har lunginflammation? Näe, hade jag haft lunginflammation hade jag nog inte suttit här och sjungit med till Shakira och varit feberfri. Godnattsingens!



Det finns inga skridskor i öknen


Husvisning





Tungt att jobba med en förkylning i kroppen. Har inte riktigt samma ork. Bara att masa sig uppför trappen hem får hjärtat att slå i hundranittio. Pust..... Idag har jag och Louise varit och kollat in ett hus på Erikslund som verkade intressant. Titta här så fint det är. Vill ha. Vill bo. Vill...laga mat i det där köket. Jag älskar ryggåstak, det är så fint. Jag och Klas funderar på att bygga oss ett hus i framtiden, då vill jag ha ett med ryggåstak. Ikväll blir det mera rättning, samtidigt som jag ska kika på Bonde söker fru och Weeds. Det skulle dock inte förvåna mig om jag somnar i soffan. Orkar inte ens laga mat..... en godispåse från kjorrebaren har jag lyckats trycka i mig nu framför datorn.... kanske en kopp te snart....Borde såklart laga mat, men det är mycket man borde. Usch, jag är verkligen trött ikväll. Ska ringa älsklingen och surra lite innan jag sätter igång med allt jobb. Hoppas att han är piggare än vad jag är.

Imorse fick jag slut bensin på vägen till jobbet. Som tur var Peter och Emily så snälla att de matade gamla bettan med en liten slurk. Jag klarade mig till Ica Kvantums obevakade bensinmack.... yippie. Bettan är tjurig när vi matar henne med etanol, hon tycker mycket bättre om bensin. Men det gillar inte mattes börs! På tal om matte, så är jag så otroligt glad över katterna nu när Klas är borta. Det har gått så bra när han varit borta under alla dessa veckor, men igår fick jag ett stort ensamhetsil. Saknar att dela vardagslunket med honom.

Skulle inte mina duntofflor passa bra här? Jag hasar alltid omkring i duntofflor, tyvärr slits de snabbt. Köpte ett par nya i veckan.  Fossarna ska krypa in i dem nu. See ya!

Husvisning



Dyngförkyld, igen!

Morr...... förkyld....igen! Jag får verkligen äta upp alla mina: "Jag blir aldrig sjuk". Detta blir ett snabbinlägg, för trots att det är synd om mig och jag är jättetrött och jätteförkyld, så måste jag sitta och rätta uppsatser. Vilket är rätt skoj, för eleverna har fått modernisera gamla folksagor. Guldlock som hittar tre olika sorters pizzor i stället för skålar med gröt, Askungen och Gucciskon, Hans och Greta som bor i en sjaskig förort...ja, de har skrivit jätteroliga alster. Jag är bara för trött för rättning ikväll. Men men, kvällsarbete är en lärares lott.

Har bowlat idag, med Livan. Hon vann. Det var skoj. I morgon ska jag och Louise och kika på ett hus på Erikslund. Vi funderar ju på att bygga hus, jag och Klasen, men vi kan tänka oss att köpa ett också om vi hittar rätt.

Ja, nu måste jag verkligen. Ska hinna klart några stycken innan Dr. House. Ni tittar väl på honom? Bra serie, hittills.

Torsdag, it happened so fast.

Supertrött ikväll. Har legat och jäst i soffan hela kvällen. Först såg jag "Bonde söker fru". Det var skoj, det ska jag nog titta på nästa onsdag också. Sedan kikade jag på Top Model, fast det är ett rätt töntigt program tycker jag......så konstgjort dramatiskt. Efter det zappade jag över till.....eller...näe, behövde inte zappa... men det blev i varje fall Weeds. Gillar den serien, men missade lite eftersom jag surrade med Klas samtidigt.

I övrigt en bra dag, eleverna var ena hejare på att debattera och argumentera och mina franskelever är alldeles, alldeles underbara. Ikväll var jag på bodyjam, det var skoj. Lovisa är duktig, instruktörskan. Gillar att skapa nya ord. Instruktörskan, det låter kul.

Ska gå och nassi-nassi nu snart, men jag har snassnat i msn-träsket. Efter ett uppehåll på flera månader. Jag som försökt bli fri, nu sitter jag här och knappar. Ska ta med en ullegulle-mjuk kisse och gå och krypa ner. Snart. Bara en. stund. till.

Det har varit en rolig vecka

Kul med eleverna, kul utanför jobbet. Bra vecka. Saknar Klas, men varje fredag kommer han hem, det rullar på. Nu har han bytt ut Stockholm mot Skövde, så det blir lite längre att pendla. Vad har du hänt i veckan? Vad har du hänt sen sist....tjaaa, jag har ärligt talat mest gått upp i jobbet. Just nu avslutar vi ett avsnitt och börjar på ett nytt i många klasser. I åttan ska jag börja med språkhistoria (låter torrt och tråkigt, men det går att göra kul, lovar!) och i nian ska vi ha argumentation som tema. Debattävling och argumentationsteknik osv.

I söndags fyllde jag 26. Tack alla nära och kära för uppvaktningen. Fick fina presenter, bland annat presentkort på Intersport. Min ambition är ju att bli vältränad...ho ho....när ska jag börja med det då? Nya träningskläder får bli en morot på vägen. Fick en webcam och nya hörlurar, nu ska här surras med vänner utomlands. Telefonsamtal är dyra, msn är billigt! Dessutom är det så fiffigt att man SER varandra på msn och inte i en vanlig telefon. Klas hade köpt mig en söt liten väska som jag kan ha till brudklänningen. Måste fota den och lägga upp den på min bröllopsblogg. Från Debenhams.

I fredags damp det även ner paket från ovannämnda vänner och värdfamiljer utomlands. Min värdfamilj har ju ett konditiori/pralinbutik. De hade skickat choklaaaad...mumma! Nathan, min lille gudson, hade skickat mig lite presenter också och ett kort där han hade gjort ett pussavtryck med sin mammas läppstift! Sötunge.

Krister och Madde har flyttat i helgen, roligt för dem att äntligen få sitt hus! Snart kommer bebben också. Det blir spännande. Jag tror att det är en liten tjej.

Annars då, annars då..... jo, vi var på fest i fredags. Klas jobb. Vi blev inte länge...var nog hemma 23. Vi var så trötta i fredags att vi inte orkade partaja. Ikväll ska jag se House, jättebra serie tycker jag, samt käka firren jag har i ugnen.

Ett recepttips, mitt i allt: Köp ett paket kelda-soppa, thaisoppan. Köp pangasius/hajmalsfiléer. Tina en sån filé, häll över keldasoppa och skicka in det i ugnen i cirkus en kvart. Jag serverar quinoa till. Borde servera grönisar till också, men det är ett helt annat projekt, i samma klass som mitt "nu-i-höst-ska-jag-träna-mycket-mer-än-annars-projekt"

tack och hej, leverpastej!