Morgon

Testar testar. Bloggen syns inte. Funkar detta?


Skön tisdag

Jag sov ganska länge i morse. Låg och mös med en god bok och sen åt jag en gigantisk frukost. Har tränat mycket idag också. Både pilates och bodyjam. Gårdagens benpass känns idag, men det är en skön känsla :)

Dagens höjdpunkt var besöket hos Therese. Jättekul att få träffa lilla Millie och Alvina. Marie var där med Agnes och Maja. Fyra goa flickor. Roligt att surra lite, måste ta mig för att hälsa på där oftare. Deras ungar kommer ju att ha hunnit ta studenten innan mina ens lärt sig gå. Tänk att Agnes börjat skolan snart! När kompisars barn växer märker man verkligen att man själv blir äldre.

Ikväll borde jag göra lite nyttiga saker, även fast det är lov så är det ju så att the show must go on. Tvätta lite och kanske rätta lite prov? Då har jag varit nyttig nog för idag. Tvätta och rätta får bli kvällens budord.

Klockan nio är det Dr. House. Det vill jag inte missa. Måste käka lite nu också. Ha en trevlig kväll! :)

Ocean

Jag gillar det här sideboardet. Det kommer från dan-form och har hängt med i några år. Luckorna till skåpet buktar inåt och utåt och är svängda. Rolig design, tycker jag. Annorlunda. Det finns även i andra träslag, såsom valnöt.



Ocean

Valnöt valnöt hela dan



De här två skulle passa bra med en matgrupp i vitt och valnöt. Väggvitrin och Sideboard i serien Wilson från Bitc. Lite snygga vita prydnadsvaser eller nåt där i sen. Sånt som katterna älskar att krascha.
väggvitrin



wilson

Är det ett kylskåp? En diskmaskin?


Nix! Även om Smeg är mest kända för sina läckra kylskåp, döljer det sig en tvättmaskin bakom dörren. Däremot finns den även som diskmaskin.Jag tror att jag skulle bli glad av att ha en sån här söt tvättmaskin i min tvättstuga. Snacka om onödig i-lands lyx, men om jag hade pengar som gräs skulle jag nog kanske tvätta mina smutskläder i en rosa karamell. Cirkus fjorton sköna tusenlappar får man hosta upp om man vill tvätta sina kläder i en flärdfull tvättmaskin.

rosa dröm

Occa

FrankieVi är på jakt efter ett matsalsbord. Vi är lite sugna på Mios Occaserie. Bordet ni ser nedan går att dra ut så att det blir längre, mellan skivorna döljer sig nämligen en skiva i borstad metall som liksom fälls upp ....svårt att förklara, men det ser ut lite som Franklinbordet här ovan. Vi funderar på att välja ett occa i samma färg som det, i valnöt. Kanske vita stolar till, jag gillar valnöt ihop med vitt. Ett snyggt sideboard skulle inte vara helt fel. Det här bordet kostar 10 500 kr och det rymmer lätt åtta personer. Vi är ju ofta ganska många när vi har middagar, så det är bra med ett stort bord.




occabord

Lilla riskakan

Lilla riskakanDenna lilla riskaka har jag suttit och knaprat på i kväll efter att ha tränat ett hårt "pumpa-rumpa-pass". Jag måste ge den med beröm godkänt, den var riktigt smarrig. Nu väntar jag bara på att de ska komma med en variant med ostsmak.

Första dagen på sportlovet idag och jag har ränt runt på stan och tagit tag i lite småsaker. Som att lämna igen böcker på bibblan, storhandla på Ica, kikat lite i butiker osv.

Helgen var bra, men det finns inte så mkt att berätta om den. I fredags hade vi myskväll framför teven, lördag var vi i Hemmings och åt god mat och söndag var vi och kikade på när min kusin spelade hockey samt grattade honom på födelsedagen. Vi har hunnit springa en del i möbelbutiker också. Ett nytt matsalsbord skall inhandlas!

Lördagkväll hos svärisarna

Vi är i hemmings. Har sett melodifestivalen och ätit god middag som svärfar Kalle lagat. Dagen har spenderats i Luleå, där vi shoppat lite smått och gott. Varför skriver jag det här inlägget? Jag har ju egentligen inget intressant att berätta....ha ha, ja ja. Godnatt!


Sambo hela veckan

Klas är hemma hela veckan. Det innebär att vi får vakna tillsammans, somna tillsammans, äta tillsammans (nåja, då vi inte springer om varandra), träna tillsammans, städa tillsammans, umgås med vänner tillsammans, tvätta tillsammans, se film tillsammans, jobba och plugga tillsammans.... ja, helt enkelt vanlig VARDAG. Det är banne mig inte ofta. Men det är mycket trevligt.

Det är viktigt att få lite längre perioder ihop. Visserligen har vi helgerna, men det är svårt att hinna med allt man vill göra på bara två dagar. Skidåkningen, vännerna, familjen, varandra, handla, städa, ärenden.... ekvationen går inte alltid ihop. Det är stressande.  Men vi får en sambovecka  den här veckan! Det är guld värt :)

Kinesisk slalomsnubbe



Det har blivit mycket skidor på senaste tiden, härligt! Torsdagens friluftsdag var toppen, trots att vi höll på att frysa både rumporna och nästipparna av oss. Det blev en hel del värmepauser i stugan med en kopp choklad mellan de frusna tassarna. Det jag gillar med friluftsdagar är att man då får träffa ungarna under andra former och inte bara i skolmiljön. Vi skulle ha åkt skidor i lördags också, men det blev söndag i stället. En härlig dag i Kåbdalis.

Lördagkväll var vi bjudna till Thomas och Tessi och vi gick ut och åt på Gemy's. Sushi för mig och Tessan och rejält med kött åt grabbarna. De har en speciell maki (en variant av sushi) som innehåller friterad räka. Den rekommenderas, mums! Vi toppade det med lite vitt vin.

I kväll har vi haft föräldramöte inför fransmännens besök i slutet av mars. Det ska bli så roligt! Den här sortens projekt gillar jag. Sandenskolan är bra på att  organisera utbyten med andra länder. Nu under sportlovet åker ett gäng till Nicaragua och i april kommer det ett gäng lankeser hit. Idag fick vi lyssna till när en kollega berättade om sitt utbyte i Tanzania där hon delade en afrikansk kvinnas vardag. Hon var fantastiskt bra på att berätta, så det var verkligen intressant. Jag önskar att jag vore lika duktig på att berätta.  Den afrikanska kvinnan kommer snart hit för att leva min kollegas liv i en vecka. Det lär bli en spännande vecka för henne.

Har någon förresten läst Alexander Mc Call Smiths böcker om Mma Ramotswe och hennes detektivbyrå? Jag har läst den första och jag är inte alls imponerad. De känns överskattade. Men å andra sidan sågade jag även Coelhos Alkemisten...... som alla tycks älska till vansinne. Både jag och sambon plockade fram sågen och gav den endast två kameler.





Skidhelg
Kinesisk slalomsnubbe. De brukar dock vara snäppet vassare i bordtennis ;)

Skidåkarfrukost

Sitter och laddar med en rejäl frukost. Idag ska det bli åka av, för vi har friluftsdag och för min del blir det Kåbdalis. Det ska bli jätteskoj! Jag hoppas dock att temperaturen är något mildare där än här i Boden, för här är det över tjugo grader kallt...brrrrrr...................................

Jenny = en malteser?

Ibland blir jag så sugen på choklad. Jag skulle kunna tänka mig en Schweizernöt just nu. Eller en Japp. Kanske en påse Never Stop. Eller varför inte geishachoklad, den har jag mumsat i mig väldigt mycket av de senaste veckorna. Förut hade jag en period när jag ständigt åt Maltesers. Dessa goda, krispiga...åh, ge mig en påse nu...chokladkulor. Thomas och Therese hade köpt en rejäl låda maltesers med sig hem till mig från Thailand. Thomas hade visserligen inte kunnat hålla sig, utan öppnat den lite. Men så får man göra med bra kompisar, då behöver inte allt vara så ordentligt. Det gillar jag. Väldigt gulligt av dem att köpa godis som de förknippar med mig. De hade även fotat saker som jag gillar, så rart av dem.

Det är synd att Pressbyrån har klappat igen, annars hade jag nästan kunnat överväga att bara dra på mig täckisarna över pyjamasen jag softar omkring i nu, och skutta över för att inhandla lite smarr. Kanske snarare TUR att Pressbyrån no longer exists. Och att Kungskiosken klappat igen. Jag kanske ska ta det som ett tecken?






Chokladsug

Surprise surprise!


Efter en lite halvseg onsdag med vanlig lektionslunk så ropade några kollegor mig till sig. I handen hade de en blombukett! Min älskling överraskade mig verkligen, det hade jag absolut inte väntat mig. Jag hittade inte något kort förrän jag kom hem, men jag anade att det var från Klas eftersom buketten innehöll idel jenny-favoriter; gerberor, rosa rosor och tulpaner. Det var en mysig överraskning må jag säga. Nästan så att jag måste trolla fram nåt gott till honom i morgon kväll. Han kommer nämligen hem redan manana. Jag hade dock lite andra planer egentligen... så vi får se. Hoppas att ni har haft en trevlig Alla hjärtans!


Surprise surprise!

Skaka rumpan

Ikväll har jag varit och skakat rumpan på Step In. Nu när jag gått på det här passet ett tag börjar stegen sitta riktigt bra. Då tar jag ut mig mer också. Sitter och käkar ett litet mellanmål nu såhär efter träningen. Men inte länge till, för nu åker snart Anja och gänget. Hoppas på en medalj till Anna Ottosson. Go Anna!

Helgen var totalt ospännande. Jag var magsjuk större delen av den... kommer inte ens ihåg vad vi gjorde i fredags. Thomas och Tessi var här en sväng och så kockade vi lax. Lördagkväll såg vi melodifestivalen hos Krille och Madde. Den kvällen slog magsjukan till.... Kanske berodde den på sviterna av att ha sett Regina Lunds vita rymddräkt, den kan vara magstark även för den med järnmage.

Efter  slalomen blir det Dr. House. Jag och Klas har sett klart hela säsongen av Grey's i helgen. Fanns inte mycket annat att göra än att kramas framför teven när jag var sjuk. Dessutom hjälper det att vila ögonen på Dr. Shepherd, även kallad "Mc Dreamy"..... mums...kom och bota mig. Jag lovar att jag kan bli sjuk igen! *skratt*









Skaka rumpan

Idag var det en viktig alla hjärtans dag


Firar ni Alla hjärtans dag? Klas har så länge jag kan minnas aldrig varit hemma den fjortonde februari, så vi har aldrig fått tillfälle att mysa till det lite extra just den dagen. Den känns inte så viktig för mig. Ha ha, så brukar alla som är bittra för att de inte får någon nalle eller choklad säga.... nåja, jag tackar ju inte NEJ till lite romantik, men jag skulle aldrig gräma mig över en missad hjärtenalle.

Det var en jätteviktig alla hjärtans dag redan idag. Jätteviktig. Min kära faster opererades nämligen i morse eftersom hon fick en infarkt förra helgen. Det kändes jättetråkigt och så är hon ju ändå så pass ung, bara 45 år. Livet kan förändras så plötsligt, i en handvändning rycks mattan bort under fötterna. Nu har hon i alla fall opererats i Umeå idag och mina föräldrar rapporterade om att det gått fint. Skönt. Skickar en värmande tanke till henne.



Alla hjärtans dag

Kallt, kallare, kallast

Minus trettio.... När ska det vända? Vill gärna kunna sticka ut min lilla uppnos utan att frysa både den och häcken av mig. Sitter här och hurvas..... ska snart ta en varm dusch och krypa till kojs. Om någon timme kommer Klejs hem. En hel dag för tidigt. Trevligt :)

Jobbet har invaderats av äckliga spyflugor. I februari? Jepp, och det beror knappast på klimathotet utan snarare på att någon av ungarna smugglat in en bugg maggot eller liknande. En lärobok i franska har många användningsområden. Det blev jag varse idag när jag utan pardon tog livet av en hel flugfamilj som bestämt sig för att cirkulera kring mina elever som skrev franskaprov.

Det är för lite bilder i bloggen....måste ändra på det. Fotar för lite.

Har inte mycket att berätta. Veckan har inte gått som planerat, har inte masat mig till gymmet en enda dag. Trots att jag planerat att hurtbulla hela veckan. Har fått nån släng av latmask....

Bäst att boka in ett pass i morgon, så har jag tvättat samvetet lite i alla fall.

Måndag morgon...zzzzzz

Sitter här och är trött.....skämmer ju bort mig själv med att sova länge under helgerna och sen kommer måndagen och jag vill helst av allt sova ett par timmar till. Klas åkte vid femtiden och den här veckan stannar han bara där nere fyra dagar. Kommer hem på torsdagkväll.

Helgen har varit bra. Myskväll i fredags med middag ute, lite shopping i lördags + middag hos svärisarna. Sedan åkte vi tillbaka till Boden och jag gick på tjejfest. Det var skoj. I går åkte vi till Kåbdalis och åkte slalom. Hur kul som helst! Trots att det snöade, var flatljus och att backen var svåråkt. Kul var det i alla fall. Vi åkte dit med Lasse och Josefin och det gör jag gärna om.

En nära släkting blev tyvärr sjuk i helgen och ligger på sjukhus :( Sänder en tanke till henne. Sånt är inte kul.

Veckan bjuder på...jobb. Lite träning. Lite socialt umgänge. Äta, sova, leva. Ungefär så.

Morgonblogg igen

Frukost framför datorn. Fredag idag. Helgen ligger framför oss och det blir nog en bra helg. Vi har inte  hunnit göra upp några definitiva planer, men helt klart är att det inte blir någon bal på slottet. Vi står över den här gången. Jag ska försöka att sälja min balklänning på blocket, känner inte att jag vill ha kvar den.

Jag och Tobbe såg en bra film igår; Lucky number slevin . Se den om ni inte har sett den. Jag tar gärna emot filmtips. Har ni sett något bra?

Nä, nu ska jag dra en kam genom håret.