Jobba med tre olika skålar, en av dem måste vara i glas för att kunna vispa äggvita. Ett tips är att innan du sätter igång med att blanda ingredienser i skålarna hackar daimen och mintkrokanten samt lägger digestivekexen i en plastpåse för att knosa sönder dem.
Ingredienser:
Skål 1 (glasskålen)
De tre äggvitor som blir över när du separerar äggulorna till skål två.
Skål 2
Tre äggulor
Ca 70 gram Philadelphiaost
2 dl strösocker
Skål 3
3 dl vispgrädde som vispas till fluff
1 tsk vanillinsocker
1) Hacka en dubbeldaim och en mintkrokant samt knosa tio digestivekex i en plastpåse. Lägg hälften av digestiveknoset i en form som är minst 24 cm i diameter.
2) Blanda skål ett och två var för sig, blanda sedan ihop dem.
3)Vispa äggvitorna till ett skummigt fluff. Rör försiktigt ner det i den övriga blandningen. Häll över i formen.
4) Strö över dubbeldaim-och mintkrokantkross. Använd sedan baksidan av en matsked till att trycka ner chokladen en bit "under ytan". Täck med det som är kvar av digestiveknoset.
5) In i frysen i ett par timmar! När cheesecaken ska serveras, ta fram den fem minuter innan. Gott med varm sås gjord på till exempel björnbär till.
Tess
Måste testas!
Tessan
Åh, låter underbart gott! Tror bestämt det ska bakas imorgon=D

2