Bodens bästa mat!
Igår var vi och åt en sagolikt god middag! Den avnjöts i goda vänners lag på restaurang Viljan, hotell-och restaurangprogrammets egen restaurang. Vi åt en skaldjursmiddag:
Grillade jätteräkor på spett, rullade i sesamfrön med chilidipp till. Smörstekt löjromstoast med lite gräslök och till detta några små stänk av teryiakisås.
Skummig skaldjurscappucino med en kräftcrèmefraicetimbal, sprödbakat västerbottensostflarn och pilgrimsmussla inrullad i filodeg som friterats på en bädd av shiitakesvamp och ruccolasallad.
Färsk, gratinerad hummer americaine med pommes duchesse och en beurre-blanc sås
Chokladkolapaj med slicade färska jordgubbar och vispad grädde. Kaffe eller te.
Till detta drack vi vitt vin. Vi firade att en av våra bästa vänner, Elisabeth, fyllt trettio år. Hon fick present hemma hos oss efteråt och vi drack lite te och surrade. Mysig kväll. Jag älskar att gå ut och äta och att restaurang Viljan har Bodens bästa mat står nog utom allt tvivel! Ska beställa hem deras menyer, så att vi kan börja gå dit och äta varje gång de har nån sån här temakväll.
Kall förrätt
Grillade jätteräkor på spett, rullade i sesamfrön med chilidipp till. Smörstekt löjromstoast med lite gräslök och till detta några små stänk av teryiakisås.
Varm förrätt
Skummig skaldjurscappucino med en kräftcrèmefraicetimbal, sprödbakat västerbottensostflarn och pilgrimsmussla inrullad i filodeg som friterats på en bädd av shiitakesvamp och ruccolasallad.
Varmrätt
Färsk, gratinerad hummer americaine med pommes duchesse och en beurre-blanc sås
Efterrätt
Chokladkolapaj med slicade färska jordgubbar och vispad grädde. Kaffe eller te.
Till detta drack vi vitt vin. Vi firade att en av våra bästa vänner, Elisabeth, fyllt trettio år. Hon fick present hemma hos oss efteråt och vi drack lite te och surrade. Mysig kväll. Jag älskar att gå ut och äta och att restaurang Viljan har Bodens bästa mat står nog utom allt tvivel! Ska beställa hem deras menyer, så att vi kan börja gå dit och äta varje gång de har nån sån här temakväll.
Kommentarer
Postat av: Erika
oj, lät ju supersmarrigt, måste nog testa att gå dit nån gång!:)
Postat av: Malin
Mums! Jag måste följa om jag är hemma nån gång när de har temakvällar. ;)
Postat av: Mia
Supersmarrigt lät det!
Det var några år sen nu man lagade sån fin mat,(och var på Viljan för den delen) nu är det mest barnmat:)
Tack för grattiset till lillan /Mia fd hot&restaurang elev
Postat av: Jeanette L
Nu funkade det lite bättre att kika runt..=) det där lät verkligen gott.. mums!
Postat av: Marie
Åh va gott de lät! =) Jag och Therese var där och åt för några år sen. Måste hålla med om att de var bland det godaste jag någonsin ätit. Efterrätten var sagolik. Det serverades lingonparfait med karamellsås, jag som inte gillar lingon så värst. Men jag ändrade mig efter det!!!
Trackback