Det är kallt och det knarrar under skorna.....brrrr.....

Sitter ute i Bredåker under en filt och fryser. Trots långkalsonger, varma kläder och mammas tofflor. Jag tänker ändå inte gnälla alltför mycket eftersom Klas och pappa och ett gäng andra karlar är här ute och reser väggar och lägger golv i minus 25 (!) "De är ju inte kloka någonstans!" sammanfattade min lillebror och rullade in sig tätare i duntäcket. Karlarna ute och vi kvinnor inne och sköter matlagning och passar upp. Snacka om könsbundna roller. I vanliga fall brkar jag vara ute och hjälpa till där jag kan när det skall byggas, men när det är så här pass mycket minus med stort M så kryper jag ogärna utanför filten....  Bygget ska i alla fall resultera i ett extra rum/inglasad altan och det skall stå klart innan papps fyller femtio den sextonde mars. Jag hoppas att det går vägen.

Helgen har varit toppen. Vi åt en god trerätters på restaurang i fredags och hade lite tid för oss själva. Igår bowlade vi med kompisar i Luleå (jag vann!) och hamnade sedan på O´ Leary's för lite käk. Sen rörde Liz ihop en kladdkaka som vi avnjöt till Rules of Engagement som rullade på femman. Alltid skoj att vara med dem.

Idag har jag suttit och rättat engelska samt förberett lite av terminens franskauppgifter. I mars kommer det ett gäng fransoser hit till Boden och gästar oss. Det blir väldigt skoj! Vi skall ta med dem till ishotellet, ner i gruvan i Kiruna samt på samemuséet i Jokkmokk.

Brorsan förlorade en av sina lagkompisar igår.... han körde ner i en vak vid Trångforsbron.  Jag lider med hans anhöriga och vänner. Det är fruktansvärt när sådana hemska olyckor händer. Jag förlorade ju en av mina närmsta vänner i en olycka för snart sex år sedan och det var verkligen en jobbig tid. Speciellt som jag själv egentligen skulle ha varit med i båten där alla fyra drunknade. Ibland spelar slumpen en så stor roll. Att man tar en annan väg, en annan båt eller som i mitt fall; att man väljer att åka på en annan fest just den kvällen. Av någon anledning.

Kommentarer
Postat av: Malin

Kul med franskaeleverna som kommer. Jobbigt med olyckan, jag pratade lite med Peppen tidigare idag. :( Och tankarna går ju direkt till 2001.

Filmerna du fått var från ma & pa. Mamma visste inte hur hon skulle handla online, så jag fick beställa dem åt henne. ;)


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback