Slutstation


Ett eget inlägg förtjänar besöket på koncentrationslägrena Auschwitz och Birkenau. Det var mitt andra besök där och jag blir fortfarande så tagen och framför allt FÖRVÅNAD över att människor kan behandla andra människor på det sätt som lägerfångarna blev behandlade. Helt ofattbart. Det känns overkligt att gå omkring i andra människors fotspår, i spåren av den misär och den ondska som skedde där. Speciellt en solig dag då fåglarna kvittrar och himlen är blå.Visst kan man läsa böcker och se dokumentärer och filmer om förintelselägren, men det blir ännu mer påtagligt när man ser den där barnskon som tillhört någon, när man ser de enorma högar av avklippt hår som en gång var en flickas/mammas/mosters/mormors. Resväskan med ett namn. Någon ägde den, en människa, som du. Och jag.

 Vi lade ner en blombukett där rälsen slutar. Som för att markera att där måste också det som hände där ta slut.

end

Polen

Dagen efter bröllopet styrde alla utom jag stortysken hemåt. Jag stannade hos Mathias familj i Västerås och sov över där. Vi sov där på nedvägen också och det är alltid lika roligt att komma dit. Så även denna gång :)

Följande dag åkte jag till Polen med jobbet. Resan är svår att beskriva och kan bäst sammanfattas med att vi kommer att prata länge om den i fikarummet. Länge. Det var varmt, det var många intryck, det var vansinningt billigt, det var mycket rödbetssoppa, det var galet, det var teambuildande. Precis som en jobbresa ska vara.

Jag tog lite kort och allra längst ner ser ni mitt och Emmas fina hotellrum. Efter att ha bott på en hel del sunkiga ställen runt om i Östeuropa, så hade jag förväntat mig något murrigt och smutsigt och i stället fick vi högt i tak, kaklat badrum och till och med en extrasäng.

Det första kortet föreställer mig och Emma. Som nygifta fruar så fick vi inte åka på någon bröllopsresa med våra respektive män, men vi fick i alla fall varandra. Därav rosen...ha ha.
Därefter kommer Tobbe som är kamratstödjare på skolan och på kort nummer tre finner vi återigen mig och Emma, men även nya bildläraren Sandra och så Jenny E, som jag delar klassföreståndarskapet i vår åtta med.

jag och emsanjag och tobbegirlsbedHögt i tak

Christophers och Linns bröllop

En uppdatering är på sin plats! Jag lovade att blogga, men det har liksom....tagit emot. Men bättre sent än aldrig, som man nogsamt brukar upprepa när man varit lite lat. Jag börjar där jag slutade, med bröllopet och Polenresan. Slims och Linns bröllop var underbart fint. Och roligt. En vacker ceremoni som övergick i en god middag och en riktig röjfest in på småtimmarna. Stämningen var verkligen på topp!

Festen hölls i den vackra spegelsalen på Stora Hotellet i Jönköping och det var också där de flesta av oss bodde. Mycket praktiskt, måste jag säga. Vi bilade ner med M och liz och mötte upp Stefan och Annika och Jenny och Stefan i Jönköping. Det kändes roligt att gå på bröllop så nära i tiden efter vårt eget bröllop.


spegelsalenslims och linnsstoffe och Linnc och lkompisar

Borde ha gått och lagt mig

Och det borde K också. Men vi är alldeles för pigga. Kan ju bero på att "bara kramas liiite i soffan och sen packa" blev "kramas till båda somnade sött och sen bli pigga som mörtar". Jag tror att jag fått med allt i alla fall. Har till och med packat solkrämen. Bara utifall att. Jag är vit som snö efter den här regniga sommaren (precis som om jag brukar vara brun om det har varit solgass....ja, jag kan ju alltid försöka inbilla er) och det vore inte bra att hamna på den polska vischan utan ett lager solskydd om det blir soligt.

Har packat bikinin också.... hum, vart tror jag att jag ska egentligen.... på charter? ;)


Nåja, ska göra ett försök till zzzzzzzzzz nu i alla fall. Ses om en vecka!

Är Polen som NordPolen (ho ho ho) även denna gång?

Sicken dålig ordvits...mohaahaa. Idag har jag jobbat, i kväll har jag packat. En riktig snabbpackning där jag slängde ner det jag trodde mig behöva för ett bröllop och en Polenresa. När hjärkontoret tickar igång på ämnet Polen så börjar nästan min bleka lekamen huttra och frysa av bara tanken. Sist Polen var på tapeten såg jag nämligen ut såhär mest hela tiden. Man kanske skulle kunna tro att vi var där i november med tanke på vinterjackan och de dubbla brallorna, men faktum är att vi besökte Krakow i slutet av juli, mitt i högsommaren! Vi hade i stort sett bara packat sommarkläder och det bara ren och skär tur att Kloke maken fått med sig en varm jacka. Den snodde jag raskt åt mig...

Har inte packat ner någon jacka den här gången. En mysig huvatröja är allt. Och sommarlinnen och sommarkjolar. Om Polen lurar mig igen får jag väl köpa en dunjacka.

Det franska ordet för en stor dunig mysjacka är "Doudoune" , jag gillar det ordet. Vet inte varför, men vissa ord gillar man bara.


Är Polen som Nordpolen även denna gång?

Så var semestern slut!

Jag har inte bloggat på ett tag, har haft fullt upp med att varva ner efter bröllopet och varva upp inför jobbet. I morgon klockan åtta ska jag sitta i aulan och sömndrucket försöka ta in all ny information inför hösten. Semester gick snabbt förbi och den har verkligen varit toppen. Det skall dock bli skönt med vardagen också.

Det blir en mjukstart på jobbet, jag jobbar bara i morgon och sen bär det av till södra Sverige för en skön weekend i goda vänners lag. Jag, Klas, Mathias, Liz och bebisen som bor i magen ska bila ner och sova hos M's föräldrar (ska bli så kul att återse dem igen, jag gillar verkligen hans stora härliga familj!), sen på lördag är det bröllop för hela slanten och då bilar vi till Jönköping. Christoffer Slim, en vän till Klas och M, gifter sig med sin Linn. Ser fram emot en trevlig bröllopsfest. Sen ska vi sova på  stora hotellet där festen hålls för att sedan samlas igen till brunch dagen efter. Alla utom jag åker sedan hemåt mot Boden igen.

Jag åker till Polen. Varför då? Jo, för att vi ska åka dit med jobbet och både teambuilda och fortbilda. Vi kommer bland annat att besöka en polsk skola, berömda saltgruvorna, auschwitz och Birkenau med mera. Jag ser fram emot den resan. Det ska verkligen bli roligt. Hjälp...måste både packa och växla zlotysar..... och vad skall jag ha på mig på bröllopet??

Men sen,  när jag kommer tillbaka. Då ska jag blogga igen. Aj pråmmiss ;)

Några bilder från bröllopet

Här kommer några av bröllopsbilderna. Om det är någon av er gäster som läser detta, så får ni gärna skicka de bästa bilderna som ni tagit! Ännu fler bilder finns i min bröllopsblogg samt i lillasysters blogg.


Jag och Klas bröllopsbildAnländerSkär tårtanBrudparet

Sabelhäcken
Sabelhäcken2Storforsenbild