Picknick i Storforsen

Här kommer en bild från vår picknick i Storforsen. Vi var där i torsdags med Mattias familj. Det var så roligt att träffa dem igen. Vi har varit dit ner och hälsat på ett par gånger och det känns nästan som om vi är släkt, så hemma känner man sig där. Pappa Steve sitter längst till vänster, sen har vi Mattias ende bror (Han har två yngre systrar) David och sen sitter jag och Liz hopkurade. Klas känner ni nog igen och i förgrunden har vi Mattias. Vi mådde gott....... varför kan det inte vara semester lite oftare???? ;)



Picknick i Storforsen


Helgen var bra!

Måndag idag och jag är helt slut..... Vi kom hem sent, var uppe länge och...Klas åkte med taxin klockan fem i morse! Sen dess har jag varit klarvaken, om än trött... har försökt sova ett par gånger, men eftersom jag har en del saker ogjorda så har jag inte lyckats sova. Lika bra att sova på planet. Jag och Tessi åker ju till Göteborg om ett par timmar :) Det ska bli helt underbart. Vi ska bo hos Lisa och ha tjejmys till på torsdag. Det ska bli helt underbart.

Helgen har varit toppen.Fredag var vi till Henrik och Maria och hälsade på. De har köpt ett hus i Sunderbyn och det var jättefint!!! Där kommer de att trivas bra.  De har nyss fått en bejsing, kolla Marias blogg, som heter Josefine. Rasmus har blivit storebror till en jättesöt liten tjej! Vi hade köpt lite bebbekläder till henne, gud vad roligt det är att köpa småkläder. oj oj...farligt farligt.... Fredagkväll var vi på Ängesholmen på femtioårskalas. Min andra tesakompis pappa fyllde femtio år och vi åt en jättegod buffé och partajade tillsammans. Jättekul att träffa tesas släkt, många jag inte sett på många, många år. Extra roligt var att träffa Tesa och hennes syskon med respektive och såklart sötungen med stort S; Alvina. Kolla på Thereses blogg får ni se världens sötaste bustroll. Hon verkade trivas bra bland allt folk.

Lördag hjälpte vi Klas syster med sambo att flytta. De har köpt ett hus i Sjulsmark, ett GIGANTISKT hus. Det kommer att bli jättefint där. Spännande att se hur det blir när de fått packa upp allting. Vi hann även med en sväng till Jimmy och Erica för att inspektera bygget och nya bebisen. Jag fick hålla guldklimpen och det är ett dåligt preventivmedel med  så många såna där små sötingar på samma helg. På kvällen grillade vi med Klas föräldrar och spelade lite boule och krocket.  Alltid skönt att komma till Hemmings.

Söndag fyllde Klas år, då fick jag äntligen ge honom vinsten jag vann. Det var en jättefin mobiltelefon! Så nu vet ni, kunde ju inte skriva det tidigare. Så nu är det bara jag som har en gammal klenod...ha ha.... Prylgalen som han är blev han superglad. Kul att kunna ge honom något fint, som jag fått gratis. Han fick även en handdator, så nu har han mycket saker att greja på med. Klas föräldrar hade gjort friterade jätteräkor som de vet att jag älskar. De är så snälla :)  Sen hattade vi vidare till Bredåker och hälsade på, sen vidare till min lillebror och Emily och sen en snabbis in till Krillus och Maddus. Magen växer på Maddus, snart dags för ännu en bejse och då får jag köpa ännu mera bebbegrejor, yihooo! ;)

Jobbfest


Igårkväll "körde jag ut" Klas (Till lillebror Krister, där det goffades pizza och spelades World of Warcraft till 06 i morse, så det gick inte någon nöd på honom) och så hade vi party från jobbet. Jag hoppas att vi hinner att ses nåt mer innan sommaren är till ända, för det var jätteskoj igår! Ni gör jobbet roligare och inneboendena i hissen färre ;) Med på bilden är Emmelie, Sandra, Veronica och Lina.


partyyJobbfest

Alvas dop


Här är två bilder från lilla Alvas dop. Min kusin Ida med make Björn blev först ut i släkten med att skaffa smått. Alva är världens sötaste unge! Man vill bara äta upp henne! Nu i juli har det kommit många bejsar, först Erica och Jimmys lille Emil och nu Maria och Henriks lilla tjej som antingen ska heta Nelle eller Josefin. Innan jul blir Klas farbror, broder Krister med flickvän Madeleine ska ha en liten bejsing. Så spännande! Vi har inga bebbeplaner ännu, men om något år ska det bli roligt att bilda familj. Med på bilden längst ner är även min äldsta kusin Sofie med sin sambo Fredrik.



doppresenterBusAlva

Första dagen på semestervecka ett

Och den har gått i städandets och röjandets tecken. Vi har försökt att fixa i ordning småsaker som har legat och skräpat och jag som är listtokig har gjort en lång lista på saker som ska fixas innan semestern är slut. Klas har, trots att han är rejält krasslig, lagat min cykel och fixat upp den där stringhyllan som vi tänkt sätta upp så länge. Det har hänt grejor! :)

Vi kom tyvärr aldrig iväg på bebiskoll igår, Klas var helt färdig. Han har fått dunderförkylningen Urban....och jag hoppas att jag slipper bli sjuk nu när det är semester! Nåja, jag får stressa på i vanlig ordning och låtsas att jag jobbar (fast här hemma) så blir jag nog inte sjuk. Det brukar ju vara först när man slappnar av och är ledig som Urban dyker upp.

I morgon.....inga direkta planer..... hum.....skönt det här med semester! :) Funderar på att kila iväg på spinning. På onsdag ska jag fika med Maria och Tina. Vi ska bröllopsplanera lite. Fredag ska vi jag hosta party hemma hos oss, vikariefest från sommarjobbet. Det ser jag fram emot! :)

Kan vi inte få liiite bedre väder imorrn? Snälla vädergudarna?

Frullefrukost

Nu när det är sommar kan man njuta av frukost ute. Klas tycker fortfarande efter snart fyra år tillsammans att jag är "världens bästa flickvän" bara för att jag gör vanliga saker som att göra gofrukostar till honom (och mig, jag älskar att äta frukost!). Det bäddar så bra för mig att han hade en sån knepig tjej innan mig,( Tack skellefteåbruden) för det har gjort att jag nästan kan få hedersmedalj av att torka bordet ;)  Mina favvofrullar består av blåbärs-och hallonsmoothie med scrambled eggs, glockenjuicen och en massa mackor och nåt gött te. Nu på sommaren är det gott med kräm också. Och nybakade scones är gott....och melon i skivor.... italiensk skinka.... brie och salami.....åååååh, jag längtar redan till morgondagens frukost!

Frullefrukost

Årets första botjärnsfest!

Och jag hoppas att det blir nån fler, trots att Lisa flyttat ner långt söderut, så kul hade vi!!!!! Jag och Therese lyckades avvärja ett anfall av fågelinfluensa, Lisa grillade med en osthyvel, Vi fick veta att Anna egentligen heter "Naken-Anna" och Thomas och Klas fångade en abborre som vi grillade. Någon kom på
den briljanta idén att bara köra på "nynnafrågorna" i Så ska det låta-spelet (jag har träningsvärk i magen efter allt garvande igår, detta spel måste införskaffas!), vi badade bastu och badade nästan i isvak....så kallt var det i tjärnen. Jag tycker att Lisorna ska flytta upp till Boden igen, så kan vi bo på Farmen och plocka jordgubbar i potatislandet....eller, hur var det nu???


klas grillarStuganSå ska det låta!Lisa med osthyvel

På väg på en fika?








på väg på stanprommis
Tömde nyss kameran. Ibland knäpps det så mycket bilder att man inte kommer ihåg dem. Dessa två till exempel, Klas måste ha fyrat av kameran av bara farten. Kommer inte ihåg vart vi var på väg, men säkert för att fika!

Helgplaner

Vi har sovit lääänge idag. Skönt. Nyss frukost i magen och humöret är på topp. Semester! Det har inte sjunkit in ännu. Nu idag ska vi åka till mina föräldrar och paddla lite kanot, sen blir det Bojtjärnsfest med Lisa och Co. I morgon ska vi till Jimmy och Erica och titta på nybebben. Emil ska han visst heta. Spännande! Vi ska åka och köpa nåt till honom nu, det är så kul att köpa bebbegrejor :)

Vi hörs efter helgan.


Fyra veckors frihet!

Nu ska jag bara njuta, göra saker jag vill, sånt jag inte hunnit med, vara med vänner och Klas, göra roliga saker.....SEMESTER! Känns helt underbart. Underbarast av underbart är att allt ligger framför mig. Jag inser att det kommer att gå undan, men just nu har jag fyra lediga veckor framför mig.

Dagen har varit toppen, trots att det var rejält stressigt och stormigt på jobbet. Man måste våga ta konflikter ibland, när det handlar om människors liv och välmående. Då måste man tala för den som kanske inte längre orkar tala för sig själv. Ibland är det obekvämt att sticka ut hakan, men det hör till arbetet med människor. Klockan tolv gick jag på semester och jag och Klas mötte upp Louise och Marcus för att luncha på Ming. Sen blev det fikamys på Hansson's och en sväng på Åhléns där jag hittade lite småprylar.

Något roligt som hände idag var att jag fick en jättefin vinst på posten som jag ska ge till Klas när han fyller år (om två veckor) ! Jag vågar dock inte berätta vad, i händelse av att han läser detta. Du brukar ju vara rätt bra på att läsa min blogg, sötgrodan min. Får återkomma till exakt VAD han fick efter att han förärats med gåvan.

Därefter bar det av till Bredis. Jag älskar att åka bil med Klas, eftersom att vi alltid läser högt för varandra. Det har blivit som en grej vi gör, att läsa när vi ska åka iväg någonstan. Just nu läser vi ungdomsböcker eftersom jag ska arbeta med ungdomar i höst; "Låt Isbjörnarna dansa" av Ulf Stark. Vi var rätt många i Bredåker och det bjöds på palt. Sötalva var med .......sicken söt sockerråtta! Ida och Björn åker snart hem med bebis till Malmö, tråkigt att inte ha dem nära. Vi har umgåtts mycket med dem, Sofie och Fredrik och faster Helena på senaste tiden och det har varit jättekul. Tycker om att vara med min familj och släkt. Vi kikade på en hemvideo från julen 83, då jag var tre år. Hur kul som helst att se sig själv och alla andra i familjen, för 23 år sedan!

Nu ska jag fira semestern med en tekopp! Jag känner på mig att semester, det är bra skit det!

Snart semester!

Jag har varit dålig på att blogga, men det är bara för att det har varit så mycket kul som hänt hela tiden. Har inte haft tid att sitta och knacka på tangentbordet när det varit sommar och sol. Jag har skickat in det första utkastet av min C-uppsats, fått lärarjobbet som jag så gärna ville ha (otroligt lycklig över det) och i övrigt har veckorna susat förbi i sommarens tecken à la grilning med vänner, sol och bad, samma sommarjobb som vanligt (kanske för sista gången i mitt liv? Känns konstigt!) och en hel del längtan till semestern!

I morgon smäller det, klockan tolv åker mungiporna upp till öronen. För då, då är det semester i fyra veckor som gäller! Cowabunga!


*tokflinar redan*