Gårdagen

Igår var jag med lillstrumpa (syster) hela dagen. Vi gjorde ärenden, gick på stan (köpte lite nya träningskläder), hälsade på Therese och flickorna (och roligt nog var Camilla där också), käkade på Thaistället (kommer aldrig ihåg vad det heter) och mådde allmänt gott.

På kvällen kom Tomas och Tessi hit och vi lagade en god middag. Det pratades hus, hus, tomter, grunder, bjälkar, pålning, schaktning och husflytter hit och dit. Vi är verkligen inne på det här med hus nu, men det spretar lite åt alla håll. Vi har några alternativ:

1) Vi struntar i den reserverade Sävasttomten och letar hus som vanligt. Försöker hitta ett så fint hus som möjligt till så bra pris som möjligt (Har dock inte gått så bra för oss hittills). Orsaken till att detta är svårt är att det är så många saker som ska stämma: Ett fint läge, ett hus i bra skick, priset (vi vill ju även ha råd att göra om), nog många rum (vi vill ha ett ganska stort hus), garage och gärna dubbelt sådant, bastu.... ja, som ni ser så är vi kräsna, men det ska man ju vara när det handlar om ett så pass viktigt köp, förmodligen det största man gör i sitt liv. Sen när man väl hittat drömhuset finns det ju alltid en massa andra hinder: vad säger besiktningsprotokollet (obehagliga överraskningar i form av vattenskador och annat), finns det andra intresserade köpare (budgivning...usch!) och sen har jag ju inte fast jobb...

2)Köpa Sävasttomten och flytta dit en billig kåk från någon av byarna. Tokrenovera och lyxa till det. Då får vi ju verkligen det som vi vill ha det åtminstone. Och så fort man ställer ner ett hus på tomten i Sävast är det ju värt massor mer än om det till exempel står i Gunnarsbyn eller i Tvärån i Älvsbyn. Det första vi skulle göra är att göra ett snyggt kök och eventuellt en utbyggnad med stora glasfönster, ryggåstak och ett loft ovanpå. Badrum känns också viktigt.

3) Köpa Sävasttomten eller någon annan tomt och bygga nytt. Dyrt, dyrt, dyrt och då har vi säkert inte råd att bygga ett så stort hus som vi egentligen vill ha. Fördelen är ju andrahandsvärdet samt att man inte behöver göra några stora grejor på en sisådär femton år.

Ett tag var vi inne på att bosätta oss i Bredis igen, men det är ju egentligen inte dit vi vill. Så det blir nog inte så. Men ändrat oss har vi gjort förr, så vi får väl se.

Ja, det där var lite funderingar i alla fall. Bloggdebriefing. Någon som har några hus-råd?

Kommentarer
Postat av: Erika

oj vad svåra val... jag hade nog köpt ett billigt äldre hus och gjort om, i äldre hus finns det ju trots allt en charm som inte går att få i nya, även om det vore häftigt att bygga helt nytt oxå, men det köstar ju så hemskt....

Postat av: Jenny

Re Erika: Jag håller med om att den där speciella charmen känns viktig! :) Den går ju inte att få i nybyggda hus på samma sätt + att det tar ju så länge att få en uppvuxen trädgård.

2007-06-28 @ 11:49:22
Postat av: Tess

Vi har ju också börjat fundera på hus fast vi har inte riktigt kommit så långt som er:)Det är ju verkligen ett stort beslut att ta man vill ju att det ska kännas helt rätt

2007-06-28 @ 12:15:35
URL: http://dorba.webblogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback