The quest

När Klas fyllde år fick han ett kuvert som innehöll koordinater samt ett par andra ledtrådar skrivna på en lapp. I fredags var det dags att åka ut på skattjakt! Vi hade ganska snabbt listat ut att koordinaterna gick till Kulturhuset  i Luleå och vi hade en liten aning om att koden som stod på lappen, tillsammans med "s.15" avsåg ett ISBN-nummer på en bok. Mycket riktigt, vi fann både boken och sida femton. På sidan i fråga fanns en karta över Karlsvik och de gamla magasinen som ligger där. Vi begav oss dit och där hittade vi en flaskpost... Någonstans där kom jag på varför Klas vän hittat på alla dessa gåtor.... Han kunde inte närvara vid Klas svensexa och det vet jag att både han och Klas var besvikna över. Nu vill han make up for it. Väldigt fint av honom, tycker jag.

Sedan ledde oss olika ledtrådar runt Luleå.  Ända till en skreva i muren runt Gammelstads kyrkby..... där hittade vi ett chiffer som vi inte lyckats knäcka ännu. Vilket tydligen var meningen, eftersom M och L messade att "questen fortsätter i morgon ".  Då avbröt vi och åkte på O' Leary's och käkade. Sen åkte vi hem till dem och drack te. Jag gillade skattjakten. Det var roligt att leta gåtor tillsammans med Klas.

Resten av helgen bjöd mest på slappande. Fredrik och Sofie var hit och fikade (vi måste ses oftare!!!) och det var jättetrevligt. På söndagen var vi och kikade på två hus. Ett i Björns och ett i Sävast. Vi hann även med en fikasväng hos Thomas och Tessi. Det var vår helg. Fort gick den.


image280

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback